Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканці Болехова підтримали петицію щодо безпритульних тварин

Мешканці Болехова підтримали петицію щодо безпритульних тварин

У Болехові люди вимагають від посадовців міської ради серйозного ставлення до проблеми, пов’язаної з безпритульними тваринами. У громаді зареєстрували петицію та зібрали підписи.

Інформатор розповідає, чого вимагає громада.

Біда у тім, що бродячих тварин стає дедалі більше, а відтак трапляються випадки, що собаки кусають людей. В громаді затверджена Програма запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин, але в 2023 році вона не запрацювала: 100 тисяч гривень, які були у програмі, — не використані.

У грудні 2023 року болехівчанка Тетяна Ориник зареєструвала петицію з вимогою до місцевої влади взятися за виконання програми і забезпечити прозорість самої роботи та звітування. Станом на сьогодні термін, у який можна було підписати петицію, вичерпано, а голоси — зібрано.

У тексті підтриманого документу йдеться, що активісти вимагають негайного виконання Програми та прозорого звітування.

  • Вимагаємо від виконавчої влади Болехівської міської ради негайного виконання усіх завдань та заходів Програми, прийнятої в грудні 2022 року, з метою запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин.
  • Вимагаємо, щоб на офіційному сайті Болехівської міської ради протягом 2024 та 2025 років регулярно, щоквартально звітували перед громадою про виконання Програми. Це дозволить громаді слідкувати за прогресом та забезпечить відкритість в роботі влади.

“Ми віримо, що регулярна, послідовна, системна робота над проблемою безпритульних тварин протягом першого року забезпечить стійку динаміку зниження їх чисельності на всій території громади. Ми закликаємо вас взяти цю петицію до уваги та зробити нашу громаду безпечною та гуманною для всіх її мешканців”, — йдеться у тексті петиції.

Наразі інформації про початок розгляду електронної петиції, ще немає. Міська рада має три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів, щоб оголосити про початок розгляду. Сам розгяд може тривати до 10 днів, після чого мала бути оприлюднена офіційна відповідь.

“Сердечно ДЯКУЮ кожному, хто долучився до підпису Петиції на платформі e-dem, а також тим, хто активно поширював посилання серед друзів і знайомих. Ваш внесок в цю справу є надзвичайно важливим.

Громада висловила свою позицію через Петицію, і тепер відповідальність за виконання Програми та контроль з боку керівництва Болехівська міська рада. Ми маємо сподівання, що ні виконавці, ні керівництво не розчарують наші очікування”, — пише ініціаторка петиції  соцмережах.

До теми Безпритульні тварини у Болехові: влада прийняла програму, але не виконує

Нагадаємо, уКалуші на утримання та стерилізацію безпритульних тварин цьогоріч готові спрямувати 800 тисяч гривень. Суму розділили на дві статті видатків та оголосили відкриті торги.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору