Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ворожі ракети, Карпатнафтохім та ціна нормальної дороги — підсумки тижня на Інформаторі

Ворожі ракети, Карпатнафтохім та ціна нормальної дороги — підсумки тижня на Інформаторі

Усе що вам полюбилося, вас вразило чи зацікавило цього тижня — ми зібрали у одній статті. Що було в ТОП-і —

Розповідає Інформатор.

Під час ранішньої тривоги над Івано-Франківщиною зафіксували крилаті ракети

7 лютого росія вкотре обстрілювала Україну. Того дня в країні було зафіксовано і пуски груп “шахедів”, і активність ворожої авіації, і пуски крилатих ракет. Того ж ранку повітряні сили зафіксували маневри крилатих ракет на перехресті Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

У Калуші судили керівника Карпатнафтохіму за невиплачені зарплати працівникам

Заступника гендиректора підприємства оштрафували за невиплачені зарплати з вересня по жовтень перед 1 817 працівниками. Що ж у матеріалах справи? Читайте у нашій статті.

Калуш невідомий: будинки, життя яких зупинилось назавжди…

Калуш — місто, яке не можна не любити. Воно компактне, комфортне й направду дуже красиве. Проте, воно має й іншу естетику, яку можна охарактеризувати як апокаліптичну, похмуру й навіть депресивну. Тож, Інформатор звернув увагу на будинки, які вже ніколи не стануть чиїмось домом…

На площі Героїв у Калуші зрубали дерево | ФОТОФАКТ

Дерево зникло назавжди. Щонайменше — звучить загадково. А виглядає як?

Пам’ятник Івану Франку в Калуші покрився “лускою”

Верхній шар погруддя “великого каменяра” — золотий — почав осипатися. Це, до речі, один із трьох пам’ятників Франку на вулиці Івано-Франківській. Де знаходяться інші два та коли відновлять постамент, фарба з якого осипається?

Історія Калуша в кольорі: чорно-білі знімки міста у яскравому забарвленні | №9

Щотижня Інформатор розфарбовує старі світлини Калуша й Калущини: надає барв та “життя” миттєвостям, котрі позаду уже кілька десятків, або й сотню років. Поділитися старими світлинами із нами ви можете у месенджері.

У виставковій залі у Калуші навчали дітей мистецтва

6 лютого практиканти із Фахового коледжу культури і мистецтв провели творчі майстер-класи для діток. Якої творчості навчали та як це було — читайте та дивіться у нашій статті.

Іменем Героя назвати стадіон у Голині: 29 людей проти

Присвоїти стадіонові у селі Голинь ім’я Василя Завадецького пропонує його дружина. Раніше, нагадаємо, Наталія Завадецька ініціювала перейменування частини вулиці 600-річчя Голиня на честь її полеглого чоловіка. Але громада не підтримала. Цього разу мова іде про перейменування із назви “Стадіон “Сокіл” у “Стадіон “Сокіл” імені Василя Завадецького”.

По 86 тисяч гривень з кожного водія — скільки б вартувала нормальна дорога у Калуші

Здається, найзимовіша фаза зими вже минула. Все частіше світить сонце, як бачимо, зійшов сніг, а з ним, несподівано, й асфальт на більшості доріг нашого рідного міста. І ця проблема вже здавна супроводжує Калуш. Чи є їй вирішення? Питання, яке турбує всіх водіїв… Цього тижня журналісти вкотре зафіксував як “розтанув” калуський асфальт.

Скільки вартує молоко у Калуші? | Моніторинг цін

Щотижня ми аналізуємо ціни на продукти: овочі, фрукти, молочну чи м’ясну продукцію, яйця й рибу… Якщо вас цікавить вартість конкретного виду продукту — пишіть нам у месенджер чи інстаграм. Ми надішлемо вам статтю про актуальну вартість, якщо нещодавно таку робили, або проаналізуємо ціни у маркетах й на ринку на продукт, який вас цікавить.

Також Інформатор писав про вартість сметани.

У Долині “декомунізували” назви трьох вулиць

Процедуру перейменування розпочали ще у 2022 році. Проте, перейменували тільки зараз. Назви яких вулиць змінили?

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору