Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У рідному селі на Калущині вшанували пам’ять полеглого на Євромайдані Ігоря Дмитріва

У рідному селі на Калущині вшанували пам'ять полеглого на Євромайдані Ігоря Дмитріва

Калушани вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, котрий загинув під час розстрілу протестувальників 20 лютого 2014 року.

Ділиться Інформатор.

Віче пам‘яті відбулось біля пам‘ятного знаку Герою України Ігорю Дмитріву в селі Копанки. На захід зібрались місцеві жителі, калушани, духовенство та представники влади. Священнослужителі відправили парастас за загиблим Героєм.

Ігор Дмитрів народився та проживав у Калуші. Навчався на юриста та проявляв активну громадянську позицію. У селі Копанки розпочав будівництво будиночка для власної родини, хотів оселитись в майбутньому. Проте попрацювати за фахом таки не вдалося через масштабні протести за припинення диктаторського правління країною.

Вперше на Революцію Гідності Ігор приїхав у січні 2014 року та був охоронцем наметового містечка у складі 3-ї сотні Самооборони. Вдруге приїхав 19 лютого та стояв на передовій. 20 лютого разом з побратимами пішов у наступ вулицею Інститутською. Під час просування до виходу зі станції метро “Хрещатик” він та ще 4 побратими були оснащені всього лиш металевою каскою, алюмінієвою пластиною на тілі та протиударним алюмінієвим щитом.

Проте, о 9:21 Ігор Дмитрів отримав чотири вогнепальні поранення, які були не сумісні з життям. Кулі пошкодили легені, нирку та аорту. Цього ж дня, близько 17-ї години, від Київської міської клінічної лікарні № 17 надійшла офіційна інформація про те, що Ігор помер. На момент смерті йому було 30 років.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору