Інформатор Калуш

ГРОШІ

Калуська ЦРЛ переплатила за теплову енергію 1,8 млн гривень. АМКУ вимагає скасувати закупівлю

Калуська ЦРЛ переплатила за теплову енергію 1,8 млн гривень.

Калуська ЦРЛ закупила теплову енергію та пару у постачальника, який запропонував ціну майже на 2 мільйони гривень вищу, аніж його конкурент. Учасник, який програв, звернувся до Антимонопольного комітету і цей орган зобов’язав замовника скасувати свої рішення.

Про це пише Інформатор, посилаючись на Вікна.

У січні відбувся тендер на постачання теплової енергії та пари Калуській ЦРЛ. Закупівлю оголошували з бюджетом майже 10,7 млн гривень. В аукціоні були два учасники — ТОВ “Калуштеплоенерго” із пропозицією ціни 7,8 млн гривень та ТОВ “Євлогія Захід” із ціною 9,6 млн гривень. Дешевшу пропозицію замовник відхилив, зазначивши, що пропозиція товариства не відповідає вимогам тендерної документації, оскільки відсутній документ, який надає право на користування приміщенням.

До і після аукціону ТОВ “Калуштеплоенерго” подавало п’ять вимог до замовника про усунення, на думку підприємства, порушень під час проведення закупівлі, однак усі вони були відхилені Калуською ЦРЛ. А 1 лютого було  оприлюднено повідомлення про намір укласти договір з переможцем закупівлі — ТОВ “Євлогія Захід”. У протоколі зокрема зазначено, що відповідна тендерна пропозиція за результатами оцінки визнана найбільш економічно вигідною і відповідає вимогам тендерної документації.

Наступного дня ТОВ “Калуштеплоенерго” подало скаргу до Антимонопольного комітету України. Днями — з’явилася відповідь:

“…за результатами розгляду скарги товариства з обмеженою  відповідальністю “КАЛУШТЕПЛОЕНЕРГО” від 02 лютого 2024 № UA-2024-01-15-000282-a.c6, Комісія постановила зобов’язати Комунальне некомерційне підприємство “Центральна районна лікарня Калуської міської ради Івано-Франківської області” скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю “КАЛУШТЕПЛОЕНЕРГО” та рішення про визначення товариства з обмеженою відповідальністю “ЄВЛОГІЯ ЗАХІД” переможцем процедури закупівлі — “теплова енергія; пара”, оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за № UA-2024-01-15-000282-a”.

Отож, зараз в Калуської ЦРЛ є усі підстави скасувати попередні протоколи за результати закупівлі теплової енергії, визнати ТОВ “Калуштеплоенерго” її переможцем і таким чином виконати рішення органу оскарження публічних закупівель та заодно зекономити 1,8 млн гривень коштів платників податків Калуської громади. Або ж медичне підприємство може оскаржити рішення колегії Антимонопольного комітету до суду.

Детальніше з документами можна ознайомитися на Прозорро.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору