Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині комунальники сортують пластик | ФОТО

У Долині комунальники сортують пластик | ФОТО

Працівники КП “Комунгосп” звозять пластикову тару на територію підприємства, пресують її, тюкують і відправляють на переробку.

Як це відбувається, вони показали на своїй сторінці, передає Інформатор.

Комунальники кажуть, що правильне відсортовування пластику від інших відходів має розпочинатися у кожного вдома — із окремих пакетів для ПЕТ – пляшок.

“Далі сировину слід викидати у окремі контейнери із позначкою “ПЕТ”, які розміщені на багатьох сміттєвих майданчиках міста. Це можуть бути пластикові пляшки від води, молока, газованих напоїв тощо. Принагідно нагадуємо, інші відходи у ці контейнери викидати не слід, оскільки все доведеться перебирати, а це додаткова робота і втрачений час для комунальників, які і без цього щодня завантажені працею”, —акцентують фахівці.

Важливо, щоб уся сировина була чистою, сухою та бажано зім’ятою. Для ще більшого стискання на базі підприємства працює спеціальний прес.

“Пресуванням займається окремий працівник. Після правильного упакування, пластикову сировину на переробку забирає завод “Віза-Вторма” із Івано-Франківська. Це єдина компанія в області, яка має ліцензію на обробку всіх видів твердих побутових відходів”, — пояснюють комунальники.

Вони закликають мешканців громади бути відповідальними та сортувати пластик. Він отримуватиме друге життя, а представники громади від цього ставатимуть екологічно дисциплінованішими.

У Долині комунальники сортують пластик

Раніше йшлося, що у  долинських комунальників розквітли вибагливі каланхое.

Читайте також — Мешканці Долини хочуть зупинити будівництво градирні. Депутати не знають, коли дали на це дозвіл

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору