Інформатор Калуш

ТРЕШ

Факт побиття літній людей в Івано-Франківську підтвердився. Поліція підозрює трьох хлопців

Факт побиття літній людей в Івано-Франківську підтвердився

В Івано-Франківську таки було вуличне побиття літніх людей. Принаймні, один факт підтвердили журналісти, які побували на місці запису відео. Крім того, в поліції кажуть, що встановили особи учасників.

Подробицями ділиться Інформатор.

Після поширення резонансного відео, наші колеги з Івано-Франківської редакції Інформатора побували на місці побиття жінки. Це — вулиця Дорошенка.

Мешканці навколишніх будинків не знали про побиття, яке сталось в їхньому дворі. Дізналися про нього з відео у соціальних мережах. А от хлопця впізнали однокласники. Йому — 16 років, навчається в 10 класі.

Усі зібрані свідчення людей журналісти передали до поліції. Наразі триває перевірка, але, за попередніми даними, правоохоронцям уже відомі імена всіх, хто нападав на літніх людей.

На ситуацію вже відреагувало і вище керівництво області. Зокрема, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук запевнила, що ці злочини “отримають належну правову оцінку”. За її даними, правоохоронці встановили не лише учасників правопорушень, а і одну потерпілу.

“Поліція області відреагувала миттєво, розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці оперативно встановили учасників правопорушень та одну жінку — потерпілу. Хулігани доставлені до місцевого управління поліції та дають визнавальні покази”, — каже очільниця області.

Також вона повідомила, що спільно з керівництвом правоохоронних органів області вже проведено нараду, на якій обговорили ситуацію щодо недопущення в області таких проявів в майбутньому.

“Такі вчинки є ганебними та абсолютно неприпустимими у нашому суспільстві. Винуватці мають бути покарані. Хочу запевнити, що усі вчинені злочини отримають належну правову оцінку. Подібного більше не повинно повторитись!” — йдеться у дописі Світлани Онищук.

Наразі у поліції повідомили, що встановили молодиків, які нападали на людей. Йдеться про трьох осіб.

“Один з учасників хуліганства, 16-річний хлопець, разом із своїми законними представниками уже доставлений до місцевого управління поліції, де дає визнавальні пояснення. Йому уже оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство) та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Також поліцейські встановлюють місцезнаходження другого фігуранта та особу третього”,інформують у поліції, додаючи, що санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до семи років..

З’ясовано, що учасником жодних молодіжних рухів затриманий не є, а його батько — чинний військовий ЗСУ, доброволець.

Також поліцейські уже встановили одну з потерпілих. Вона підтвердила факти, викладені на відео. Тож правоохоронці встановлюють особи інших потерпілих.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору