Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи є у Калуші великий теніс?

4 березня — Всесвітній день тенісу. З цієї нагоди Інформатор вирішив дізнатись, де, як і за скільки можна пограти його та чи розвивається цей вид спорту у Калуші

Інформатор дає подачу інформаційним м’ячем.

Донедавна в місті функціонували два тенісні корти, котрі розташовані на вулиці Рубчака 2-Б. Раніше вони знаходились на балансі ГО “ХОКЕЙНИЙ КЛУБ “ОЛІМПІЯ”, який надавав платні послуги з оренди поля та інвентарю. Проте у жовтні 2023 року Калуська міська рада припинила договір оренди з організацією й об’єкт перейшов на баланс міста.

Зараз корти закриті та знаходяться у занедбаному стані.

“До війни в нас було бачення, як їх довести до порядку, й мали відповідну підтримку. Зараз тяжко про це говорити, але надіємось, що цьому прийде час”, — ділиться керівниця ДЮСШ КМР Мар’яна Квятковська.

Як сьогодні розвивається ситківка у Калуші

Єдиним місцем, де можна пограти у сітківку залишився легкоатлетичний манеж, що знаходиться на вулиці Івана Франка, 8. Година гри коштуватиме 150 гривень, але потрібно обов’язково брати власні ракетки та м’ячі. Також можна скористатись послугами приватного тренера — любителя, котрий на платній основі може навчити грати.

“Про великий теніс питають дуже багато людей. Реально великий теніс вийшов зараз на дуже потужний рівень. У франківську, наприклад дуже багато дітей ним займаються. В Калуші є перспектива облаштовувати відповідну інфраструктуру для цього виду спорту. Люди ним багато цікавляться”, — каже Мар’яна Квятковська.

Проте секції з великого тенісу в ДЮСШ досі немає. За словами керівниці школи така посада передбачена, але наразі немає людини зі спортивною освітою, яка може викладати сітківку.

На відміну від великого тенісу у Калуші активніше розвивається настільний. У інженерному корпусі, що на вулиці Миколи Євшана, 9 для дітей діє секція з настільного тенісу. Невдовзі, 24 березня, калуська команда вирушить на свої перші змагання.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору