Інформатор Калуш

ТРЕШ

За їзду без ременів безпеки: на Калущині до відповідальності цьогоріч притягнули 46 водіїв

Продовжує капати — прогноз погоди на 25 січня

Правила дорожнього руху України передбачають, що водій автомобіля, що рухається повинен бути пристебнутий ременем безпеки. Використання ременів безпеки є обов’язковим не тільки для водія, а й для всіх пасажирів, зокрема і тих, що перебувають на задньому сидінні. За невиконання цієї вимоги передбачена адміністративна відповідальність.

Про це повідомили правоохоронці Калущини, передає Інформатор.

За порушення Правил користування ременями безпеки передбачено штраф у розмірі 510 грн (ч. 5 ст. 121 КУпАП). Штраф може отримати і водій, який перевозив непристебнутого пасажира, і сам пасажир.

“До речі, якщо пасажири — діти зростом до 150 см, то за правилами їх потрібно перевозити з використанням спеціального авто-крісла. З міркувань безпеки дитяче крісло потрібно встановлювати на задньому сидінні по центру. Окрім безпеки таке місце зручне й тим, що за дитиною можна слідкувати через дзеркало заднього виду. Також забороняється перевезення дітей зростом до 150 см., на задньому сидінні мопедів та мотоциклів”, — пояснюють у дописі.

Дозволяється не пристібатися особі, яка навчає водити, якщо за кермом учень. А в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів і таксі. Або якщо ж установка ременів безпеки не передбачена конструкцією самого автомобіля.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору