Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Новий підхід до бронювання: підприємства, які наповнюють бюджет, отримають додаткові можливості

Новий підхід до бронювання

Уряд напрацьовує більш справедливі підходи до бронювання військовозобов’язаних з урахуванням рівня заробітних плат, податкового навантаження та впливу на економіку.

Пише Інформатор, посилаючись на ЕП.

“Середня зарплата, рівень зарплати, рівень сплати податків як людиною, так і компанією — всі ці речі сьогодні опрацьовуються комплексно. І вплив підприємства або галузі на економіку — ось це рамки майбутньої системи бронювання, над якою ми працюємо”, — сказав він на пресконференції в Києві в понеділок прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що, за підрахунками Кабміну, співвідношення працівників і військових для забезпечення останніх має бути вісім до одного, і, виходячи з цих параметрів, уряд розробляє справедливі параметри бронювання.

“Критичні для економіки підприємства збережуть пріоритет у бронюванні, але додаткові можливості отримають підприємства, які наповнюють державний бюджет… Наприклад, податкове навантаження вище середнього по галузі. Такого офіційного показника немає, але Податкова його надає”, — розповів Шмигаль про майбутній підхід.

Водночас уряд хоче вдосконалити цей механізм, зробити підхід практичнішим і справедливішим.  Зокрема, в Кабміні вважають, що до підприємств, які мають брати участь у механізмі бронювання, слід зараховувати і підприємства, які наповнюють держбюджет та відповідно дають змогу фінансувати сили безпеки оборони в повному обсязі.

“Ми дивимося, працюємо над тим, як ці речі ввести в законодавчу площину. Тобто сплата податків, офіційна зарплата має бути середньою або вищою за середню по галузі”, — пояснив прем’єр.

Станом на березень 2024 року в Україні бронь від мобілізації мають близько 700 тисяч людей.

Нагадаємо, раніше йшлося, що у ВРУ пропонують ввести щомісячний платіж, що гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору