Інформатор Калуш

ВЛАДА

Позашляховик для калуської влади за майже 600 тисяч: “Прозорість та підзвітність” проаналізувала закупівлю

У полі зору робочої групи “Прозорість та підзвітність” були тендерні закупівлі у Калуській міській, Космацькій і Загвіздянській сільських громадах. Розглядали, зокрема, закупівлю NISSAN ROGUE 2017 року випуску виконкомом Калуської міської ради.

Пише Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

На поповнення автопарку виконавчого комітету Калуської міської ради спрямували 599 тисяч 617 гривень. Договір на придбання автівки підписали 14 грудня. На документах — підпис керуючого справами виконкому Олега Савки.

Згідно з оприлюдненою на Prozorro документацією, автомобіль вживаний, з бензиновим двигуном об’ємом 2488 см. куб, з автоматичною коробкою передач, передньопривідний. Ціна аналогічних, як зазначено у ціновій довідці Івано-Франківської торгово-промислової палати, — від 499 тисяч 830 гривень до 721 тисячі 980 гривень.

Ця закупівля викликала обурення громадськості, про що активісти повідомили робочу групу за допомогою гугл-форми на сайті ОДА, йдеться у дописі.

“Чималі суми коштів громада витратила на облаштування тротуарів, яке здійснювали в останні дні грудня”, — додають.

У підсумку робоча група доручила правоохоронним органам і аудиторам детальніше вивчити закупівлі у вказаних громадах. Головам дали рекомендації проаналізувати місцеві бюджети та відмовитися від недоцільних витрат. Натомість — спрямувати кошти на підтримку війська.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору