Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Витвицькій громаді за тиждень на 63% зріс рівень захворюваності на ГРВІ

У Витвицькій громаді за тиждень на 63% зріс рівень захворюваності на ГРВІ

На десятому тижні року на території кількох громад Калуського району зафіксували різну динаміку росту захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Перевищення епідпорогу загалом не спостерігається. Але у Витвиці хворих дуже побільшало.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Долинський відділ Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”.

Моніторинг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції фахівці проводять серед населення Долинської, Вигодської, Витвицької та Болехівської територіальних громад.

У період з 4 до 10 березня було зареєстровано 296 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій (341,4 на 100 тис. населення) проти 292 випадків (336,8 на 100 тис. населення) за попередній тиждень.

“Спостерігається незначний ріст захворюваності на 1,3%. Перевищення епідпорогу на території громад не зафіксовано”, — резюмують фахівці.

По територіальних громадах захворюваність на гострі респіраторні інфекції реєструвалась по-різному. Так, упродовж тижня по Болехівській міській громаді та Витвицькій сільській громаді захворюваність не змінилась, по Долинській — знизилась на 11%, а по Вигодській — зросла на 63,4%.

У структурі захворюваності питома вага дітей до 17 років склала 48% – 168 особи.

Найбільша частка серед усіх хворих відмічається серед вікової групи 5-14 років (102 особи) та 30-64 роки (74 особи).

Впродовж звітного тижня в заклади охорони здоров’я з приводу гострих респіраторних інфекцій госпіталізовано 3 пацієнтів проти 14 за попередній тиждень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору