Інформатор Калуш

ГРОШІ

Джерело біля Нового Мізуня “придбали” за 2,7 млн гривень

Джерело біля Нового Мізуня "придбали" за 2,7 млн гривень

За спеціальний дозвіл на користування надрами неподалік села Новий Мізунь боролися лише дві компанії, а ціна лоту в результаті торгів виросла всього на 63 тисячі 199 гривень.

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що йдеться про ділянку Лисинець, де розташоване джерело №2-н. Це — на відстані 2,3 км на південь від південно-західної околиці с. Новий Мізунь Калуського району. Вид корисної копалини: підземні води питні (для нецентралізованого водопостачання).

Дозвіл на геологічне вивчення з подальшим видобуванням корисних копалин планується надати на 5 років.

У пояснювальній записці до документів зазначено, що джерело виникло у долині струмка Лисинець, що бере початок із джерел на схилі гори Лиса на висоті 920 м і впадає у р. Мізунка з правого берега за 500 м вище за течією від околиці с. Новий Мізунь. Найближчі населені пункти до ділянки робіт: м. Долина, с. Старий Мізунь, с. Кропивник, с. Пшеничники, с. Новошин.

Замовником аукціону була Державна служба геології та надр України. Серед учасників — ТОВ “АСПЕР ТРЕЙД ЛАЙН” (зареєстроване у місті Дніпрі) та ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ПАННА КАРПАТ” (зареєстрована у місті Калинівці Вінницької області). Їхні початкові заявки були максимально близькими до визначеної замовником ціни лоту (2 мільйони 663 тисячі 801 гривня) та відносно несуттєво зросли після трьох раундів аукціону. Зокрема, дніпровська компанія запропонувала 2 мільйони 706 тисяч гривень, а вінницька — 2 мільйони 727 тисяч гривень.

За підсумками англійського трираундового аукціону переможцем мав би бути визначений той учасник, який запропонував найвищу ставку. Наразі очікується публікація протоколу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору