Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Брошневі-Осаді комунальникам боргують зарплату

У Брошневі-Осаді комунальникам боргують зарплату

Невиплата становить орієнтовно два місяці. Але працівники підприємства уголос про це не говорять — бояться звільнень із роботи.

Про це розлого пише Галичина, повідомляє Інформатор.

Комунальне підприємство “ЖЕК” у селищі Брошнів-Осада надає жителям послуги з водопостачання, водовідведення, впорядкування території, вивезення та захоронення твердих побутових відходів. Очолює його з кінця 2022 року директор Олег Петрушка.

“Тож працівники “ЖЕК”, не бажаючи називати свої імена та прізвища, стверджують, що головний бухгалтер на підприємстві, порушуючи законодавчі вимоги, спочатку робить податкові відрахування, а відтак людям пояснює, що грошей на зарплати не вистачає. А ще комунальники повідомили, що 2022 року селищна рада виділила для їх підприємства 5 млн грн, але невідомо, для чого. Бо люди як не отримували вчасно зарплат, так і досі не отримують”, — йдеться у статті.

Директор підприємства каже, що нині дійсно є заборгованість до півтора місяця, хоча раніше вона була більшою (у серпні 2022-го вона сягала не менше трьох місяців).

“Я був шокований від побаченого на підприємстві, коли почав виконувати свої обов’язки. Вся техніка перебувала у напівробочому стані: технічне обслуговування автомобілів не проводили, страховок на них не було, а приміром, один із тракторів від тривалого стояння навіть було вріс у землю…” — каже Олег Петрушка.

“Якщо б півтора року тому ми всі наявні кошти спрямували на погашення заборгованості із виплати заробітку, то наше підприємство не мало б ресурсу надалі провадити господарську діяльність. Навіть штатних працівників бракувало. А вся документація кудись зникла – комп’ютери почистили до 2020 року…” — додає він.

За півтора року, каже він, важко перевернути світ, але стараємося.

При селищній раді вже створено комісію, яка перевірятиме підприємства й населення на правильність каналізаційних скидів. Так, чимало договорів з підприємцями про надання тих чи інших послуг є, але їх складено з порушеннями і неправомірно, тож і нарахування проводили неправильно. Крім того, з березня в селищі запроваджують нові тарифи на воду, економічно обґрунтовані.

“…до кінця цього року все повинно стати на свої місця. А із зарплатою працівникам, думаю, ще швидше – через місяць чи два. Маємо запевнення в тому від голови селищної ради. А також я бачу, що ресурс програм підтримки у півтора чи два рази більший, ніж попередніми роками. І маємо сталу тенденцію до збільшення надходжень нашого підприємства і водночас повертаємо борги”, — каже директор.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору