Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Культ джерельної води у Долині | Чому в місті таке популярне користування джерелами?

Культ джерельної води у Долині |

Побувавши в парку у Долині ми помітили, що серед населення дуже сильний попит на джерельну воду. Тому ми вирішили дослідити це питання та дізнатись в чому полягає така масова культура.

Ділиться Інформатор.

У Долині в міському парку встановлена спеціальна точка, де можна набрати джерельної води. Мешканці активно користуються нею. Навіть у погану погоду можна бачити як щохвилини до неї підходять нові люди для того, щоб наповнити свої бутлі.

Місцеві розповідають, що вода з водопроводу не є поганою та вважається однією з м’якших в області. Попри це містяни стараються використовувати для споживання джерельну, котру набирають з таких точок. Рекомендують усім спробувати цю воду та розповідають про її численні переваги:

“Ця вода має ще й багато лікувальних властивостей, не гірше ніж моршинська. Були дослідження саме цієї води з парку, то вона по складу десь подібна до неї. Тай не тільки через це, вода з джерела звісно чистіша ніж з труб, яка тече вдома”, — каже місцевий житель.

Загалом у Долині дуже поширена культура набирання питної води з джерел. Побувавши у місті ми побачили три такі точки де можна її набрати. Також поспілкувавшись з людьми почули й про інші відкриті криниці чи джерела.

Більше про це можна дізнатись у нашому відеорепортажі:

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору