Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканка Луганщини висадить у Калуші кількасот тюльпанів

Мешканка Луганщини висадить у Калуші кількасот тюльпанів

Цибулини квітів їй присилали з-за кордону і різних куточків України, в тому числі і тих, де йдуть активні бойові дії. Жінка мріє зберегти ці квіти та після деокупації Луганщини, пересадити їх у рідному місті.

Розповідає Інформатор.

Тетяна Жук приїхала в Калуш вимушено: родом вона із Сєвєродонецька, що на Луганщині. Минулого року, каже, їй спало на думку зібрати цибулини тюльпанів від людей, які вимушено покинули свої домівки через війну, та висадити їх на Луганщині.

“Хотілося об’єднати людей якоюсь спільною ідеєю”, — пояснює вона.

Жінка розмістила у своїй соціальній мережі допис із закликом надсилати їй посилки з цибулинами квітів.

Посилки, каже Тетяна Жук, почали надсилати в такій кількості, що вона й не сподівалася:

“Першими відгукнулися військові, які на той час перебували в Авдіївці. Вони викопали там цибулини квітів і надіслали мені…” 

Відгукнувся також двічі вимушений переселенець, який зараз у Києві і займається рослинництвом. Чоловік також родом із Луганщини, тому зібрав і переслав до 300 цибулин тюльпанів. Це — найбільша кількість від однієї людини.

Посилки надсилали також із Чехії, Німеччини, Італії та інших країн. Долучалися мешканці Києва, Кривого рогу, Калуша…

“Зараз постало питання, щоб усе це зберегти. Бо ситуація така, що на рідну землю ми ще повернутися не можемо і можливості висадити там квіти також немає. Тому зробимо клумбу в Калуші. Я дуже сподіваюся, що вона буде тимчасовою і ми обов’язково незабаром пересадимо квіти”, — ділиться ініціаторка.

Попередньо акцію запланували на 23 березня. Клумбу будуть висаджувати у міському парку. З міською владою це вже погоджено. А до самої акції мають намір долучитися внутрішньо переміщені особи, які мешкають у Калуші.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору