Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили виставку артснарядів розмальованих школярами

У Калуші відкрили виставку артснарядів розмальованих школярами

Містянам пропонують наживо поглянути на тубуси, котрі були розмальовані в рамках акції “Мистецтво заради Перемоги”.

Пише Інформатор.

Виставка триватиме до 14 квітня у Виставковій залі у Калуші, що знаходиться на вулиці Дзвонарська, 5. Графік роботи: з середи по неділю, з 11 до 19 години.

Інсталяція побудована в основному з тубусів від артснарядів, які вистрілювала британсько-американська причіпна гаубиця M777 на Запорізькому напрямку. Їх розмалювали діти спільно з викладачами дев’ятьох калуських ліцеїв, Пласту, Спілки української молоді в Україні, комп’ютерної академії та центру художньої творчості дітей юнацтва та молоді міста Калуша.

“У своїх витворах діти переважно дотримувались патріотичної тематики. Кожен тубу сповнений певними знаками та символами, які можна досить довго споглядати”, — ділиться голова Молодіжної ради при Калуській міській раді.

Наприкінці минулого місяці Молодіжна рада при Калуській міській раді розпочала благодійну акцію “Мистецтво заради Перемоги”. До членів ради звернувся колишній військовослужбовець Роман Псюк, котрий запропонував спільно провести таку акцію. Організатори роздали усі тубуси школярам та місцевим організаціям. Що з цього вийшло можна поглянути у першій та другій підбірці розфарбованих тубусів.

Також їх можна виграти за донат від 100 гривень на монобанку за посиланням зі своїм номером телефону у коментарі до платежу, або викупити за унікальним донатом на банку — для цього потрібно сконтактувати з організаторами за номером телефону: 099 461 60 45.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору