Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Калуші відбулося віче пам’яті В’ячеславу Чорноволу | ФОТОРЕПОРТАЖ

В Калуші відбулося віче пам'яті В'ячеславу Чорноволу | ФОТОРЕПОРТАЖ

Він був принциповим політиком, невтомним борцем, правозахисником, ідеологом й натхненником Народного Руху України. Зараз, 25 років після його смерті, ми розуміємо Його думки й бажання про вільну й незалежну Україну, й розуміємо, яку ціну за це доводиться платити. 

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 25 березня, калушани традиційно зібралися біля погруддя В’ячеславу Чорноволу на фасаді Палацу культури “Мінерал”, щоб помолитися і віддати шану його постаті та здобуткам.

Опісля панахиди священнослужителі сказали кілька слів:

“Ми бачимо, як в один крок має йти і держава, і церква, іти в правильний бік, в правильне русло. І ми розуміємо таку правдиву істину, що історія помилок, на жаль, не прощає. Тих помилок, які вже виправити не можна, тому що В’ячеслав Чорновіл свого часу, знаємо, не отримав підтримки ані від чужих, ані від своїх. Тож наша місія, напевно ж, тут стоячих, не пропустити нашого моменту, моменту прийняття рішення, обрання лідера, який зумів би підняти Україну з колін й повести надалі. Той момент, який увіковічнюємо сьогодні, він вже втрачений. 

Нехай Господь дарує йому світлу пам’ять, нехай дарує йому Царство Небесне, нехай за нього сьогодні молимося і просимо нехай він буде справді під покровом Святої Богородиці. І якщо він удостоєний того кращого місця, Царства Небесного, то нехай там звідти з небес зашле своє слово за нашу многостраждальну Україну”, — промовив отець Андрій Ляхович.

Сказав кілька слів стосовно сьогоднішньої дати і керуючий справами виконавчого комітету міської ради, Олег Савка:

“Сьогодні ми дивимося до Чорновола і шукаємо відповідей “що робити далі?”. Ми бачимо, що найкращі, так само як він, сьогодні приходять на щитах. Читаючи їхні біографії ми розуміємо, що це люди, які мали стати елітою нації. Але вони стали нашими небесними ангелами-хоронителями. Тому, наше завдання в тилу, сьогодні, виховувати в кожній дитині маленького Чорновола, маленького Шухевича, маленького Бандеру. Всіх не знищать! Якщо ми станемо нацією людей, які підтримують ту, альтернативну, європейську і головне україноцентричну державу, то ця держава буде існувати у віках. Тому, вшановуючи Чорновола сьогодні, вшановуємо всіх, хто віддав життя, всіх жертв режиму, всіх патріотичних активістів, а також тих Героїв, хто на Майданах, на фронті, віддав своє життя за Україну. Хай вони сьогодні з неба вимолюють для нас Перемогу, а нам дають наснагу за неї боротися. Слава Україні!”.

Опісля Олег Савка, Надія Гуш, Юрій Погинайко та Тетяна Будзан поклали до пам’ятника В’ячеслава Чорновола квіти.

До теми: Калушани вшанували В’ячеслава Чорновола в річницю його смерті | ФОТО

 

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору