Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани на крок ближче до зміни молодіжної політики у громаді

Калушани на крок ближче до зміни молодіжної політики у громаді

Зібравши дані про калуську молодь та прогалини у забезпеченні її потреб робоча група з Калуша відвідала чергові навчання у Києві, щоб перейти до наступного етапу розробки нової програми молодіжної політики.

Ділиться Інформатор.

Робота зі створення нової програми молодіжної політики розпочалося ще у січні 2024 року. Тоді робоча група з Калуша взяла участь у проєкті “Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю” від програми “Мріємо та діємо”.

“Унікальність програми в тому, що протягом року робоча група, яка складається з молоді, активістів, депутатів та працівників органів місцевого самоврядування спільно вивчають нашу молодь та дійсно враховують її потреби. Також в тому, що розробка програми проводиться відкрито, кожен може долучитись до вирішення пріоритетів громади стосовно молоді”, — каже голова молодіжної ради при Калуській міській раді Олег Кіндрацький.

Окрім роботи над програмою учасники робочої групи вже вдруге відвідали спеціальні навчання, котрі допоможуть ефективніше працювати над основним завданням.

Про першу поїздку ми писали у матеріалі: На шляху до змін. Калуська команда ініціативної молоді відвідала навчання у Києві | РЕПОРТАЖ.

Другий інтенсив навчань відбувся з 5 по 7 квітня у Києві. Протягом трьох днів команда калуської громади разом зі ще дев’ятнадцятьма командами інших громад зі всієї України працювали над метою, завданнями та очікуваними результатами майбутньої програми. Також важливу частину тренери приділили теоретичній інформації про те, хто і як приймає рішення у громаді та алгоритми розробки нової програми.

В результаті усі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу “Розробка цільових програм для розвитку молоді”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору