Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Болехові лише зараз затвердили бюджет громади на 2024 рік

У Болехові лише зараз затвердили бюджет громади на 2024 рік

Громада жила без головного фінансового документу кілька місяців, адже депутати не могли порозумітися на деяких його складових. 

Були, зокрема, дискусії щодо фінансової підтримки захисників, нагадує Інформатор.

Як це питання розглядали у березні, можна дізнатися з публікації “Бюджетна сесія у Болехові: депутати пояснили, чому страйкують, і знову не підтримали бюджет”

Засідання позачергової сесії у Болехові відбулося вчора, 10 квітня. На ньому одним із перших розглянули питання щодо бюджету.

Один із депутатів на початку розгляду питання заявив, що на засіданні комісії перед сесією обговорювали питання щодо збільшення фінансової підтримки ЗСУ. Не давати 2 мільйони гривень, а вишукати більші кошти.

“Не погодилися, то я сьогодні за такий бюджет голосувати не буду. Нехай це буде на совісті тих депутатів, які приймають цей бюджет. Я вважаю, що нам потрібно виграти війну, а потому будемо будувати і получати хороші заробітні плати”, — зазначив депутат Андрій Юсип.

Більше питання не обговорювали. Його поставили на голосування. Відтак за — 15, проти — 1, утрималися — 2. Рішення прийнято.

Зазначимо, що доходи бюджету Болехівської міської територіальної громади визначені в сумі 186 мільйонів 756 тисяч 50 гривень, у тому числі доходи загального фонду — 184 мільйони 419 тисяч 550 гривень та доходи спеціального фонду — 2 мільйони 336 тисяч 500 гривень.

Видатки бюджету Болехівської міської територіальної громади визначено у сумі 186 мільйонів 756 тисяч 50 гривень, у тому числі видатки загального фонду — 182 мільйони 419 тисяч 550 гривень та видатки спеціального фонду — 4 мільйони 336 тисяч 500 гривень.

Профіцит за загальним фондом бюджету Болехівської міської територіальної громади визначено в сумі 2 мільйони гривень та дефіцит за спеціальним фондом бюджету — аналогічний. Резервний фонд бюджету Болехівської міської територіальної громади на 2024 рік — 800 тисяч гривень.

Детальніше з бюджетом можна ознайомитися за посиланням.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору