Інформатор Калуш

ВЛАДА

Івано-Франківська ОВА оприлюднила закупівлю на будівництво фортифікаційних споруд

Івано-Франківська ОВА оприлюднила закупівлю на будівництво фортифікаційних споруд

Вартість очікуваних робіт становить понад 370 мільйонів гривень.

Пише Інформатор, посилаючись на Бліц info.

В опублікованих тендерах на платформі онлайн закупівель Prozorro йдеться про замовлення будівництва 13 взводних опорних пунктів (ВОПів) на суму у понад 370 мільйонів гривень. Будівництво одного з таких ВОПів становить в середньому від 25 до 38 мільйонів гривень.

“Опорний пункт складається з мережі траншей, які поєднують вогневі позиції, в тому числі окремі винесені окопчики, укриття для піхоти (бліндажі та щілини) та господарські приміщення/приміщення життєзабезпечення та КСП. “Типовий” взводний опорний може мати близько 1 км траншей, декілька бліндажів, біля десятка перекритих щілин та окремих окопів. Втім, ці цифри умовні та широко варіюються”, — пишуть в Бліц info.

Закупівлю проводить департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОВА. Виконавцем робіт вказаний “оборонний постачальник”, місце виконання — Україна.

Журналісти Бліц info припускають, що ці фортифікації будуватимуть не на Прикарпатті, а в одній з прифронтових областей країни. Так, у березні 2024 року керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що область долучилась до будівництва споруд в Сумській області.

Фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору