Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Брошнів-Осадській громаді штрафуватимуть за “розведення” борщівника

У Брошнів-Осадській громаді штрафуватимуть за "розведення" борщівника

Землевласників та землекористувачів попереджатимуть про недопущення поширення насіння цієї рослини.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Брошнів-Осадську ТГ.

На сторінці громади громадян попереджають про токсичний вплив соку рослини на шкіру людини. Одноразове торкання до нього може викликати опіки 1-3 ступенів.

“Опіки, особливо у перші кілька діб, схожі на термічні, вони розвиваються поступово під впливом сонячного ультрафіолету. Місця уражень важко гояться, загострюються прояви інших шкірних захворювань. Найбільша кількість постраждалих фіксуються саме у літні місяці, адже саме в період спеки найбільш ймовірним є контакт шкірних покривів людини з отруйною рослиною. Ознаками ураження шкірного епітелію борщівником є почервоніння, локальний набряк, пекучий біль; у важких випадках – пухирі з прозорою рідиною”, — пишуть в Брошнів-Осадській ТГ.

Тому громадян закликають регулярно вживати заходи для запобігання його поширення. Для цього потрібно проводити: систематичного скошування, зрізування товстих коренів на глибині 10-15 см.

“Борщівник розмножується тільки за допомогою насіння, тож слід не допускати появи квітконосів, бо навіть на скошеній рослині насіння має здатність дозрівати, якщо квітконоси вже утворили зрізані рослини, необхідно спалювати та слідкувати, щоб від кореня не з’явилися нові бічні зонтики у прикореневій розетці”, — пишуть на сторінці.

Також управлінці селищної ради планують проведення ряду заходів в цьому напрямку. Наразі готують відповідні листи до землевласників і землекористувачів Брошнів-Осадської громади.

До теми: Борщівник Сосновського. Що робити в разі опіку?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору