Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Померла зв’язкова Української повстанської армії з Франківщини Наталія Сеньковська

Померла зв'язкова Української повстанської армії з Франківщини Наталія Сеньковська

В юності Наталія Сеньковська була зв’язковою (на псевдо Черемшина) у українському громадсько-політичному русі, який ставив собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Пише Інформатор, покликаючись на Кутську селищну раду.

Сеньковську (Лазорик) Наталію Петрівна — уродженку села Слобідка — було заарештовано за звинуваченням у членстві в ОУН Влітку 1946 року. Восени того ж року військовим трибуналом військ МВС Станіславської області вона була засуджена на 10 років позбавлення волі та 5 років пораження в правах із конфіскацією майна. Наталію Петрівну було реабілітовано у 1992 році.

Ув’язнена Наталія знаходилася в сталінських концтаборах на півночі міста Інта, в 1953 перевезена до спеціального поселення в місті Балхаш (Казахстан). Під час перебування в поселенні Наталія Петрівна познайомилася та одружилися з Сеньковським Ярославом Дмитровичем. В 1961 році переїхали в Караганду (Казахстан) на постійне проживання.

Однак разом з чоловіком та дітьми прагнули повернутися на рідну землю. 1984 року здійснилася заповітна мрія Сеньковських і сім’я переїхала в селище Кути, де Наталія Петрівна проживала до сьогоднішнього дня.

З моменту проголошення незалежності України отримала чималу кількість державних нагород. Входила до громадської організації “Косівська районна управа братства вояків УПА”.

На сторінці селищної ради повідомляють, що панахида відбудеться завтра, 16 квітня, о 19:00.

А похорон — 17 квітня о 10:00.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору