Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Голині офіційно відкрили поліцейську станцію

Задля локальної роботи й виконання відповідних повноважень на благо безпеки мешканців Голиня й довколишніх округів у центрі села облаштували (а сьогодні вже офіційно відкрили) поліцейську станцію.

Пише Інформатор, покликаючись на мера міста Андрія Найду.

“Свого часу з цією ініціативою до нас звернулося керівництво поліції. Однозначно ми підтримали. Перший крок – вибір приміщення. Поліцейська станція розміщується в будівлі на центральній вулиці села – 600-річчя Голиня. Раніше на цьому місці діяла “Просвіта” але тривалий час споруда пустувала та потребувала капітального ремонту. А це насправді добра локація, адже розміщена в самому центрі села. Просвітяни зараз вже провадять свою діяльність на новому місці. Тож де буде знаходитися поліцейська станція – вирішили майже одразу”, — пише очільник громади.

Минулого року приміщення почали приводити до ладу, а цьогоріч всі ремонтні роботи закінчилися. Зокрема, тут відновили дах та водостічну систему, оновили фасади зовнішніх стін, упорядкували систему водопостачання та каналізації, і провели роботи з благоустрою. Також замінили вікна і двері й здійснили сантехнічні та електричні роботи. Всередині приміщення теж зробили ремонт. Станція омебльована та наповнена всім необхідним обладнанням для організації робочого місця поліцейського громади.

Відтепер тут постійно працюватиме Михайло Площинець – поліцейський офіцер громади.

“Щодня з 9:00 до 18:00 двері установи будуть відчинені для відвідувачів, але важливо, що поліція працює 24/7. Тож офіцер громади у будь-який час готовий надати свою кваліфіковану допомогу. Його головне завдання — дбати про правопорядок та безпеку наших мешканців, своєчасно реагувати на проблеми та запобігати вчиненню правопорушень, а ще безперервно комунікувати з громадою”, — йдеться  у дописі.

На відкритті були присутні начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, полковник поліції Сергій Безпалько, начальник Калуського відділу поліції, полковник Сергій Харін, правоохоронці, працівники управління надзвичайних ситуацій, депутати Калуської міської ради та т.в.о. старости Василя Тимчишина.

“Діяльність поліцейської станції благословив отець Храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ с. Голинь Анатолій Козак”, — додають.

Також з очільником Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, полковником Сергієм Безпальком було підписано меморандум про співпрацю.

“Цей документ має головний принцип – об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів для забезпечення громадського порядку та профілактики злочинності. Наша співпраця буде спрямована на підвищення рівня безпеки і порядку на території громади”, — пише мер Калуша.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору