Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Згадка про дитинство чи загроза для мешканців? | Жителі будинку на Сівецькій просять зрубати смерічку

Згадка про дитинство чи загроза для мешканців? | Жителі будинку на Сівецькій просять зрубати смерічку

Закриває доступ сонячного світла у квартири та може рознести фундамент будинку — мешканці поділились якою небезпекою для них є 50-річна смерічка.

Інформатору вдалось поспілкуватись жителькою Софією Владиславівною та її сусідкою пані Іриною.

Жінки розповідають, що вони спільно з іншими сусідами направляли звернення, щоб комунальники зрубали це дерево, адже на їх думку, воно несе ряд небезпек:

“Найстрашніше те, що смерека посаджена дуже близько до фундаменту і коріння коли-небудь рознесе будинок. Також у квартири біля яких вона росте не доходить сонячне світло. На другому поверсі людям ще видно, а на 3 та 4 поверсі вічна темнота на кухні”, — каже Софія Владиславівна.

Її сусідка Ірина додає, що під час сильних вітрів є небезпека, що дерево впаде на когось:

“Коли вітер сильний, то взагалі катастрофа — смерека ходить в різні сторони. Не дай Боже десь впаде це дерево, то когось вб’є”.

Згадка про дитинство чи загроза для мешканців? | Жителі будинку на Сівецькій просять зрубати смерічку

Нещодавно у дворі працювали комунальники — вони обрізали нижні гілки дерева. Проте жінки кажуть, що це не покращило ситуацію. На питання чи чули вони історію дерева відповідають наступне:

“Що вона вам могла написати? Вона вже десь понад 20 років живе закордоном, рідко сюди приїжджає. Згадка про дитинство, але водночас і загроза для мешканців. Всі в будинку проти цього дерева”, — каже Софія Владиславівна.

Окрім цього жінка ділиться, що біля смереки розпочали виростати пагони вишні, але цього разу звертають увагу, щоб воно не проросло.

Нагадаємо: на засіданні виконкому можуть дати дозвіл на зрубання смереки поблизу 4 під’їзду будинку на вулиці Сівецькій, 3. Дерево сягає за висотою 5 поверху житлового будинку. За даними з документів воно росте вже близько 30 років, має діаметр 30 сантиметрів, а висоту 12 метрів.

Одна з мешканок звернула увагу на те, що зараз не потрібно рубати смерічку, бо там живуть малі пташки.

Колишня мешканка будинку Руслана Кузь поділилась з Інформатором щемливою історією про це дерево. У 1981 році вона разом з батьками та молодшим братом посадила це дерево. Зараз коли періодично приїжджає в батьківську квартиру, то дерево нагадує їй про дитинство.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору