Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші доопрацювали проєкт нового мікрорайону. Буде комфортно і затишно?

У Калуші доопрацювали проєкт нового мікрорайону. Буде комфортно і затишно?

Футбольне поле забрали, але висотність будинків не збільшували. У Калуші доопрацювали проєкт детального планування мікрорайону в Підгірках й готуються виносити його на розгляд сесії.

Повідомляє Інформатор.

Як повідомила сьогодні під час засідання депутатської комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології заступниця начальника управління архітектури Людмила Семеняк, із проєкту забрали стадіон, який не відповідав деяким стандартам. Натомість додали шість “блоків”, які можуть бути або окремими житловими будинками, або ж рахуватися як під’їзди.

Візуально зміна виглядає ось так:

Щодо висотності забудови, то вона наразі залишається незмінною: 4-5 поверхів.

Нагадаємо, що на засіданні архітектурно-містобудівної ради кілька тижнів тому від посадовців Калуської міської ради прозвучала пропозиція щодо збільшення висотності будинків до дев’яти поверхів та вилучення з плану футбольного поля, замість якого — звести ще кілька житлових будинків.

Про дев’ять поверхів говорили й сьогодні на депутатській комісії.

“Деякі жителі Підгірок не проти, щоб там були дев’ятиповерхівки”, — зазначив, наприклад, депутат Юрій Погинайко.

Проте, позиція архітектури у цьому плані — незмінна: пропозиція у дев’ять поверхів відверто суперечить державним будівельним нормам, відповідно до яких на території, де вже є садибна забудова, не може бути будинків висотою понад 4-5 поверхів.

“Як на мене, тут має бути затишний гарний мікрорайончик”, — каже Людмила Семеняк.

Йдеться, нагадаємо, про земельну ділянку, площею 22 гектари, яка межує з приватною садибною забудовою та індустріальним парком і простягається у напрямку підгорецької школи. Ділянка наразі — чисте поле . Тож, її давно розглядають як перспективну для забудови, зокрема, й в контексті відселення людей із екологічно проблемного Кропивника.

На територію вже розроблений проєкт детального планування, який наприкінці січня пройшов етап громадських слухань. Зауважень від громади на той момент не надходило жодних. Не було їх і в фахівців управління архітектури.

Зараз, після зауважень архітектурно-містобудівної ради, проєкт доопрацювали. Й уже уточнений направили на розгляд ДСНС. Якщо до найближчого засідання сесії, що заплановане на кінець квітня, надійде висновок від цієї державної структури, то проєкт зможуть включити у порядок денний. Якщо ж ні — він чекатиме свого розгляду до травня.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору