Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Московська церква у Калуші тепер “в облозі”: ділянку довкола неї передали в користування

Московська церква у Калуші тепер "в облозі": ділянку довкола неї передали в користування

Церква, яка після початку повномасштабного вторгнення зачинилась, але не поспішає переходити до ПЦУ, тепер із трьох боків оточена землею, яка перейшла у постійне користування релігійної громади Різдва Пресвятої Богородиці.

Повідомляє Інформатор.

Відповідне рішення учора під час засідання сесії ухвалили депутати Калуської міської ради. Як проєкт оприлюднили його лише 18 квітня.

Йдеться про ділянку комунальної власності, площею 0,1477 га, яка знаходиться на вулиці Грушевського в Калуші. Відповідно до затвердженого радою рішення, її за заявою релігійної громади Української православної церкви Київського патріархату “Різдва Пресвятої Богородиці” передали цій організації у постійне користування — для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Релігійна громада має вжити заходів для проведення реєстрації права постійного користування земельною ділянкою відповідно до вимог законодавства України та внести зміни в земельно-кадастрові документи, зазначено у наступних пунктах рішення.

Візуально ділянка, яку передали, фактично оточує церкву та землю під нею. На карті, яку продемонстрували на сесії, ділянка — світлішого кольору, а територія церкви — темніший прямокутник всередині. Тобто — оточує з трьох боків.

Хоча ділянка передана з формулюванням “для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій”, в коментарі Інформатору отець Федір Мороз зазначив, що будувати наразі нічого не планують. Більш вірогідно, що територію використовуватимуть у рекреаційних цілях, зокрема і військові.

Нагадаємо, перед новим роком у Калуші відбулось громадське зібрання, під час якого вперше офіційно заговорили про повне згортання діяльності церкви, яка підпорядковується московському патріархату. Сам храм тоді пропонували передати у власність громади. Але наразі справа ця не рухається.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору