Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші рада дала дозвіл на продаж будівлі біля “швидкої”

У Калуші рада дала дозвіл на продаж будівлі біля "швидкої"

Під приватизацію після проведення електронного аукціону потрапить будівля на вулиці Грушевського, 37. Це — одноповерховий будинок, який примикає стіною до приміщень станції швидкої допомоги.

Пише Інформатор.

Нагадаємо, споруда має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. А викупити його, за попередніми даними, хоче мешканець села Кадобної Брошнів-Осадської громади.

Як повідомив доповідач по цьому питанню — начальник управління комунальної власності Олександр Челядин, будівлю вже неодноразово намагались віддати в оренду або продати, але всі спроби були неуспішні.

“Будинок має статус пам’ятки. Відповідно — той, хто викупить, буде зобов’язаний здійснювати реконструкцію з певними обмеженнями, які законодавчо передбачені. Це і була проблема, через яку не могли знайти людину, яка б хотіла це викупити”, — зауважив міський голова Андрій Найда.

Депутати міської ради зауважень до проєкту рішення не мали. Відтак підтримали його.

Тепер будівлю включать в перелік об’єктів комунальної власності Калуської міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2024 році шляхом продажу на аукціоні. Далі її вже буде виставлено на аукціон.

Нагадаємо, що площа разом із підвалом — 286 квадратних метрів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору