Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Треш, ярмарки і зміни на площі Героїв — підсумки тижня на Інформаторі

Передвеликодній тиждень видався насиченим: у місті проходили ярмарки, а площу Героїв оздобили крашанками й оновили вишиванку. Втім, і трешового було багато. Детальніше про те, що ви читали протягом останніх семи днів —

Пише Інформатор.

У Сваричеві горіла суха трава на площі близько 1,5 тисячі метрів квадратних

Пожежа трапилась у середу, 1 травня, в селі Сваричеві. Рятувальники повідомили: горіли три осередки по 500 м кв. Також того дня на Калущині горів промисловий об’єкт й пожежу ліквідовували протягом п’яти годин. А увечері 1 травня у Калуші біля приватного будинку горіли туї.

Невідомі калушани відзначили запуск фонтану | ФОТО

29 квітня комунальники запустили фонтан на площі Героїв у Калуші. А увечері того ж дня невідомі накидали сміття у фонтан.

Депутати не підтримали петицію про звільнення Петра Шевчука

На сесії міської ради обговорили петицію та запропонували депутатам проєкт рішення щодо її непідтримання. Під час голосування чомусь виникли технічні проблеми, тому депутатам довелось кілька разів переголосувати. Та зрештою — 27  “за”. Йдеться про петицію, якою було запропоновано звільнити керівника комунального підприємства “Калуська енергетична компанія” Петра Шевчука. Вона набрала 150 голосів менш як за п’ять днів і мала йти на розгляд міського голови. Натомість — пішла на розгляд сесії.

В понеділок учні Калуської громади відпочиватимуть, а працівникам шкіл робочий день перенесуть

Як навчатимуться школярі Калуської громади у понеділок, 6 травня — розповідає у коментарі Інформатору начальниця управління освіти Ірина Люклян.

У Калуші ярмаркують на потреби ЗСУ | ФОТОРЕПОРТАЖ

1 травня у Калуші стартував дводенний Великодній ярмарок від калуської філії “Союзу українок”. Впродовж двох днів союзянки збирали кошти на купівлю дрона DJI Mavic 3 для морпіхів 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

У Калуші жінка побралася з військовослужбовцем через відеозв’язок

Жінка побралася з військовослужбовцем через відеозв’язок, оскільки чоловік не міг бути присутнім на церемонії: такою була реєстрація шлюбу Світлани та її чоловіка-військового. Під час воєнного стану одружитися з військовослужбовцем можна без його присутності, інформують в установі.

Бізнес, три автомобілі та пенсія | Аналіз декларації нового заступника мера Долини

Минулого тижня у Долині на посаді затвердили нового заступника міського голови. Ним став Ярослав Бакаляр. Інформатор зазирнув у декларацію, яку він подав як кандидат на посаду. Згідно з документом, Ярослав Бакаляр є приватним підприємцем, депутатом міської ради та пенсіонером, а його дружина працює у Долинській міській раді. Детальніше — у статті за посиланням.

У Калуші хочуть збудувати завод, який стане частиною сміттєобробного кластеру

Івано-Франківщина разом з міжнародними експертами переглядає свій регіональний план управління відходами до 2030 року — готується створювати нову сміттєпереробну інфраструктуру.

На площі Героїв у Калуші встановили великодні писанки | ФОТОРЕПОРТАЖ

3 травня на площі Героїв встановили великодні писанки. Також нещодавно на площі оновили “вишиванку” та прикрасили дерева різнобарвними крашанками ручної роботи.

Дев’ять каштанів та один клен. У Калуші пояснили радикальну обрізку дерев на Каракая

Дерева біля санепідстанції у Калуші порізали до стовбурів, бо вони заважали газопроводу, а з протилежної сторони загрожували безпеці дорожнього руху. Про це йдеться у відповіді на запит, який отримав Інформатор. А дерева, нагадаємо, обрізали дуже радикально, практично не залишивши гілок.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору