Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

За калуську посадовицю взялося НАЗК. Причина — декларація за 2021 рік

За калуську посадовицю взялося НАЗК. Причина — декларація за 2021 рік

В суботу, 4 травня, Олена Конопля, керівниця управління комунікацій та інформаційної політики НАЗК розповіла, що працівники агенства проводять повну перевірку декларацій трьох службовців з Прикарпаття за 2021 рік. Йдеться про посадовців з Івано-Франківська, Верховини та Калуша. 

Розповідає Інформатор, покликаючись на Суспільне.

У Калуші під пильне око НАЗК потрапила старша дізнавачка сектору дізнання Калуського відділу поліції Ірина Дембич, яка 26 серпня 2023 року оприлюднила декларацію за 2021 рік.

У якій зазначено, що їй належить:

  • з 2016 року — 24% квартири у Калуші площею 68,2 м²;
  • з 2021 року — квартира у Калуші площею 58,7 м². Її вартість — 27 мільйонів 495 тисяч гривень.

До слова, заробітна плата Ірини Дембич за 2021 рік скала 18 тисяч 143 гривні. Додатково вона  отримала 10 тисяч 320 гривень соціальної допомоги та 4 тисячі гривень профспілкових виплат. У скарбничці ПриватБанку в Ірини Дембич є 76 гривень.

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції йдеться про те, що під час перевірки декларації Ірини Дембич встановили неточні та неправдиві відомості. Проте доступу до довідки про результати перевірки немає.

Прокоментував дану ситуацію журналістам і речник Нацполіції в області Андрій Яцків:

“Сталася технічна неточність. Ірина хотіла вказати точну вартість квартири. І після суми поставила кому. Система не зчитала кому. І замість 270 тисяч гривень вийшло 27 мільйонів гривень. Усі пояснення направили в НАЗК”.

Водночас у НАЗК стверджують, що Івано-Франківська область є чи не найменш корумпованою.

“Ваш регіон, мабуть, в хорошому сенсі слова — лідер за певним антикорупційним процесом. Лише три посадовці з Івано-Франківщини потрапили на повну перевірку. Це — одне з останніх місць. Це якраз свідчить про те, що тут відбуваються певні антикорупційні процеси саме в частині запобігання корупції”, — розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції Артем Ситник під час робочої поїздки на Прикарпаття 19 квітня 2024 року.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору