Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті досліджують, яку допомогу отримують переміщені люди. Запрошують активістів

На Прикарпатті досліджують, яку допомогу отримують переміщені люди.

Яку допомогу чи послуги, що фінансуються з бюджетів Івано-Франківської міської та обласної рад, можуть отримати переміщені люди? Це питання найближчим часом досліджуватиме обласна організація “Молода Просвіта”, яка зараз запрошує активістів з-поміж ВПО та місцевих зголошуватися до робочої групи.

Повідомляє Інформатор.

Під час засідань планують виокремити потреби, які зараз найбільше хвилюють нових мешканців Франківщини, і на їх основі подати офіційні запити до місцевих рад.

В організації зазначають, що в громадах та області діють програми, по яких можна отримати допомогу на лікування, а також кредитування нового житла, розвитку бізнесу, або підтримку для військових, їх сімей тощо. Чи мають змогу скористатися коштами з місцевих бюджетів і ВПО, покаже заплановане дослідження.

“Ця робота стане логічним продовженням уже розпочатого нами аналізу у 2021 році. Тоді ми надіслали запити до 24 областей України з метою з’ясувати, чи надавалася підтримка через окремі програми для українців, що отримали статус ВПО під час АТО. Новий етап дасть чітку картину, як змінилася ситуація після 2022 року і до розв’язання яких проблемних питань ВПО зараз долучені місцеві ради. Звісно ж, найбільший акцент у дослідженні буде саме на Івано-Франківську область”, — зазначає керівниця “Молодої Просвіти” Євгенія Бардяк.

Зібрані дані ляжуть в основу аналітичного звіту, який підготує організація, а відтак — будуть напрацьовані рекомендації з пропозиціями, що допоможуть покращити певні програми. Їх надішлють для розгляду на профільних комісіях та сесіях Івано-Франківської обласної і міської рад.

Активістів, які хочуть долучитися до проєкту, запрошують комунікувати через приватні повідомлення сторінки організації у фейсбуці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору