Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Читає газети і згадує про війну. Мешканка Калущини відсвяткувала 100-ліття

Читає газети і згадує про війну. Мешканка Калущини відсвяткувала 100-ліття

У жінки — четверо дітей, п’ятеро онуків та чотири правнуки. 28 травня вони мали нагоду привітати Євдокію Клим із поважним ювілеєм.

Пише Інформатор, покликаючись на Суспільне.

Донька ювілярки Оксана розповіла, що мама народилася у 1924 році в багатодітній сім’ї у селі Кропивник Калуського району. Вона була найстаршою дитиною. Під час Другої світової війни Євдокія Клим втратила трьох молодших братів.

“Тато теж був на війні. Коли через село проходив фронт, згоріла наша хата. Батько повернувся, їх переселили. Потім батьки побудувалися і почали займатися господарством. Тяжко було, але вони добре жили”, — розповідає донька Євдокії Оксана.

У 1944 році в подружжя народилася перша дитина Наталія, ще через рік — син Ігор. Згодом на світ з’явилися Оксана та Зеновій. Усе життя Євдокія працювала по господарству та доглядала за дітьми. Зараз вона живе в селі Старий Мізунь Вигодської громади.

“Мама досі самостійно читає газети. Вона знає, що триває війна, і в курсі всього, що відбувається. Дуже переймається через це. Богу дякувати, може сама вийти на вулицю і добре почувається. Єдине, що у неї поганий слух”, — каже Оксана.

Нагадаємо, раніше Інформатор дізнавався, скільки столітніх мешканців є у Калуській, Долинській та Болехівській громадах та чи передбачені у бюджеті якісь виплати для цих людей. Відтак ми з’ясували, що серед столітніх на Калущині — тільки жінки.

Читайте такожЗв’язкова ОУН “Ярослава” сьогодні святкує 100-річчя — життєпис калушанки Галини Король

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору