Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші виставили на аукціон будинок, якому за “паспортом” — не менше 107 років

У Калуші виставили на аукціон будинок, якому за "паспортом" — не менше 107 років

Адміністративну будівлю, площею 286 кв. метрів, оцінили у понад два мільйони гривень. При цьому в документації зазначено, що її фізичний знос становить 34%.

Повідомляє Інформатор.

Йдеться про будинок №37 на вулиці Грушевського. Інформаційне повідомлення про проведення електронного аукціону без умов оприлюднено сьогодні на сайті Калуської міської ради.

В описі об’єкта зазначено, що це — адміністративна будівля, яка відносяться до комунальної форми власності і яка на даний момент не експлуатується. Її загальна площа — 286,1 кв. м (з них загальна площа приміщень підвалу — 134,1 кв. м), фізичний знос — 34%, група капітальності — ІІІ, рік будівництва — до 1917.

Адміністративна будівля є цегляною на бетонному фундаменті з підвалом під будівлею. Зазначено, що основні конструктивні елементи є такими: підлоги — дощаті, перекриття — дерев’яні, інженерне забезпечення — відсутнє.

“Для подальшої експлуатації об’єкт потребує ремонту”, — зазначено в описі.

При цьому нічого не вказано про статус пам’ятки архітектури місцевого значення, який має будівля. Принаймні, на цьому наголошували перед прийняттям рішення на сесії міської ради.

Детальніше про це — У Калуші хочуть продати стару будівлю зі статусом пам’ятки архітектури

Аукціон із продажу цієї будівлі запланований на 8 липня 2024 року. Стартова ціна об’єкта (з ПДВ) для продажу на аукціоні без умов — 2 069 988 гривень.

Відповідно до законодавства, власником об’єкта приватизації при проведенні аукціону без умов стає покупець, що в ході торгів запропонував за нього найвищу ціну без додаткових умов продажу об’єкта приватизації.

Аукціон буде вважатися таким що відбувся у разі реєстрації не менше 2 пропозицій від учасників. Якщо ж на нього зареєструється лише 1 учасник, то в момент закінчення періоду пропозиції торги набудуть статусу “Аукціон не відбувся”. Після цього має відбуватися вже аукціон зі зниженням стартової ціни. На цей випадок визначено стартову ціну об’єкта на вулиці Грушевського, 37, на рівні 1 034 994 гривень. Якщо ж і з другої спроби будівлю продати не вдасться, то законодавство передбачає продаж на аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій. Стартова ціна будинку в цьому випадку становитиме також 1 034 994 гривні.

Нагадаємо, раніше йшлося, що викупити приміщення хоче мешканець села Кадобної Брошнів-Осадської громади.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору