Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші 55-річний чоловік психологічно знущався зі свого батька

У Калуші 55-річний чоловік психологічно знущався зі свого батька

55-річному жителю Калуша повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого у статті про домашнє насильство (ч. 1 ст. 126-1 КК України). Крім того, він не виконав обмежувальний припис.

Як повідомили Інформатору у Калуській окружній прокуратурі, досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік умисно та безпричинно упродовж тривалого часу вдома систематично вчиняв щодо до свого батька психологічне  насильство. Це виявлялося у словесних образах, погрозах, висловлюваннях нецензурною лайкою щодо батька та у приниженні, яке заподіяло шкоду його психологічному та фізичному здоров’ю.

У результаті протиправних дій, вчинених щодо батька, останній неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Незважаючи на це, він правильних висновків не зробив, на шлях виправлення не став і продовжував свою протиправну поведінку.

У червні 2024 року чоловік знову вчинив домашнє насильство щодо свого батька, а саме  ображав, висловлювався нецензурними словами, принижував, погрожував фізичною розправою.

Крі цього, останній будучи ознайомлений із рішенням Калуського міськрайонного суду, в якому встановлено обмежувальні приписи, не маючи наміру дотримуватися їх, підриваючи авторитет органів правосуддя України, в порушення ст.129, 129-1 Конституції України, згідно з якими судові рішення є обов’язковими для виконання на всій території України, достовірно знаючи, що йому заборонено: перебувати в місці проживання (перебування) батька, наближатися ближче 50 метрів до місця його проживання; переслідувати батька та в будь-який спосіб спілкуватись із ним; вести телефонні переговори з останнім  або контактувати з через інші засоби зв’язку строком на 1 (один) місяць, діючи умисно, не виконав встановлений рішенням суду обмежувальний припис, який був до нього застосований.

Санкція ст.126-1 КК України передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або пробаційний нагляд на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років.

Санкція ст. 390-1 КК України передбачає покарання карається у вигляді  пробаційного нагляду на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору