Калуш До сайту

З бюджету Калуша виділили 2 мільйони гривень на зарплати працівників очисних

Керівництво міста сподівається, що підприємство “Карпатнафтохім” зможе спрямувати ці кошти на виплату заробітних плат працівників конкретного цеху, від якого залежить усе місто.

Пише Інформатор.

Позачергове засідання Калуської міської ради скликали сьогодні у зв’язку з ситуацією, що склалася в Цеху нейтралізації й очистки промислових стічних вод. Там, нагадаємо, звільнилися майже всі працівники. Це загрожує тим, що очисні можуть зупинитися й місто залишиться без водовідведення та водопостачання.

Оскільки ситуація загрозлива для всього міста, то влада — в пошуку шляхів вирішення цієї ситуації. Щоб недопустити до повного звільнення людей, була досягнута усна домовленість із керівництвом ТОВ “Карпатнафтохім”: місто сплачує частину боргу “Калуської енергетичної компанії” за очистку побутових стоків, а підприємство спрямовує їх на заробітні плати працівників очисних. Йдеться про те, що кожен працівник мав би отримати по 30 тисяч гривень. Тож, загалом у бюджеті почали шукати 2 мільйони гривень.

Читайте також — “Ми протягнули 9 місяців, більше — не можемо”, — працівники очисних у Калуші прийшли до влади

Сьогодні під час засідання сесії депутати внесли зміни до Програми фінансової підтримки комунального підприємства “Калуська енергетична компанія” на 2024 рік, додавши необхідні 2 мільйони гривень. Ця сума — з перевиконання за 7 місяців поточного року плану щодо продажу землі у громаді.

За словами міського голови Андрія Найди, ситуація дуже критична. Були перемовини з людьми. Відтак, наразі залишається очікувати на приїзд власників ТОВ “Карпатнафтохім” та налагодження подальшої комунікації, щоб врегулювати це питання остаточно. Адже нинішній захід дає лише тимчасове врегулювання ситуації, але не вирішує її.

“Якщо рахувати плату за землю та недоотримане ПДФО, то “Карпатнафтохім” боргує громаді вже близько 70 мільйонів гривень. До кінця року очікуємо, що ця цифра сягне орієнтовно 100 мільйонів”, — проінформував також міський голова.

Нагадаємо, місто готове взяти очисні споруди у господарське відання. Це — величезне навантаження на бюджет, але такий крок дав би змогу вийти громаді з заручників цієї ситуації. Втім, передавати Калушу очисні ніхто не поспішає, хоча на рівні ОДА таку рекомендацію давали ще у січні.

Детальніше — У “Карпатнафтохіму” хочуть забрати очисні споруди і передати їх Калуській громаді

У Калуші назвали хибними вказівки ОДА щодо “Карпатнафтохіму” та заявили про 518 млн гривень боргу

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08