Інформатор Калуш

ВЛАДА

Закінчились строки. Суд закрив справу щодо очільниці Войнилівської громади

Закінчились строки. Суд закрив справу щодо очільниці Войнилівської громади

У матеріалах поліції, які було подано до суду, фігурують 19 розпоряджень селищної голови, які були видані в умовах конфлікту інтересів. За порушення, пов’язані з корупцією, очільниці громади загрожувала адміністративна відповідальність.

Пише Інформатор, покликаючись на Вікна.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднили постанову Калуського міськрайонного суду від 30 липня за результатами розгляду справи про притягнення до адміністративної відповідальності за частинами 1 і 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) голови Войнилівської селищної ради Мар’яни Масляк.

Згідно з матеріалами справи,селищна голова порушила вимоги Закону “Про запобігання корупції”, а саме не вжила заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомила НАЗК чи колегіальний орган депутатів Войнилівської селищної ради про наявність у неї реального конфлікту інтересів, під час видачі розпоряджень “Про преміювання працівників, та виплати надбавки за високі досягнення праці і виконання особливо важкої роботи”, у тому числі і преміювання себе особисто, чим вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачене ч. 1 ст. 172-7 КУпАП (це штраф у розмірі 1700-3400 гривень.). А також вчинила дії і прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, що виразилось в підписанні розпоряджень чим вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачене ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (це штраф у розмірі 3400-6800 гривень).

Всього у матеріалах поліції, які було подано до суду, фігурують 19 таких розпоряджень: від квітня 2022 року до жовтня 2023 року. У цей період в різні місяці вона отримувала премії особисто (в розмірі від 3000 до 18 000 гривень на місяць) та преміювала працівників.

Протоколи про вчинення селищною головою адміністративних правопорушень суд об’єднав в одне провадження для спільного їх розгляду по суті.

“Як випливає з останньої постанови суду, адвокат Мар’яни Масляк подала клопотання про закриття справи про адміністративне правопорушення: оскільки протоколи були складені 23 січня 2024 року, то стягнення може бути складено не пізніше шести місяців з дня вчинення правопорушення, а отже строки накладення адміністративного стягнення закінчилися”, — пише видання.

Прокурор — не заперечив. Тож, суд дійшов висновку, що оскільки на момент розгляду справи в суді, сплив строк притягнення особи до адміністративної відповідальності та накладення на неї адміністративного стягнення, то провадження у справі підлягає закриттю.

Додамо, що матеріали про адміністративні правопорушення до суду надійшли 30 січня 2024 року. Перше засідання було призначене на 12 лютого, однак воно не відбулося, оскільки селищна голова подала клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з потребою укласти угоду з адвокатом. А далі судові засідання відкладали ще 13 разів за клопотанням селищної голови та її захисників з різних причин (лікування Мар’яни Масляк чи її адвоката, її участь у відкритті меморіальних дощок загиблим Героям в селищі Войнилів, службове відрядження…)

Отже, більш як пів року учасники справи не могли з’явитися до суду, а коли з’явилися, — то вже й терміни збігли.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору