Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині з’явиться градирня під відкритим небом для створення соляного мікроклімату

У парку Долини з’явиться нова градирня під відкритим небом, яка стане справжнім подарунком для кожного відвідувача. Ця установка розпилюватиме соляну ропу, що добувається з місцевих надр, і створюватиме ефект соляної кімнати прямо на вулиці.

Про це розповів журналістам під час престуру міський голова Долини Іван Дирів, пише Інформатор.

Він зізнався, що таки має в планах встановлення нової градирні під відкритим небом у міському парку. Проєкт, за словами посадовця, оцінюється приблизно в два мільйони гривень, але є дуже корисним, адже має на меті забезпечити соляний мікроклімат просто на вулиці.

На фото — ілюстрація концепції градирні. Реальний вигляд установки може відрізнятися

На фото — ілюстрація концепції градирні. Реальний вигляд установки може відрізнятися

Міський голова переконаний: градирня розпилюватиме соляну ропу, що добувається з місцевих надр, і дозволить мешканцям та гостям міста насолоджуватися її лікувальними властивостями без необхідності їхати в спеціалізовані заклади. Це забезпечить простий і доступний спосіб профілактики захворювань дихальних шляхів і стане новим привабливим елементом парку, де кожен зможе скористатися перевагами соляного аерозолю на свіжому повітрі.

Додамо, що раніше міський голова уже показував, як буде виглядати соляна градирня в Долині.

Нагадаємо, цей проєкт став скандальним. Його анонсували ще минулого року в лютому. А рівно через рік почалися роботи. Початок будівництва градирні відверто обурив не лише громадськість, а і депутатів Долинської міської ради. Деякі з них публічно заявили, що не погоджували фінансування цього проєкту. Наразі роботи на об’єкті не ведуться.

Шапран Максим

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору