Калуш До сайту

У школах Калуша скасували безкоштовне харчування другокласників

З цього семестру безкоштовні сніданки у закладах освіти будуть отримувати лише усі учні перших класів та пільгові категорії з числа здобувачів освіти.

Відповідне рішення сьогодні схвалили на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради, повідомляє Інформатор.

Зазначимо, що в оприлюдненому на сайті міської ради проєкті рішення “Про безкоштовне харчування окремих категорій учнів закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади в І семестрі  2024/2025 навчального року” йшлося про безкоштовне харчування учнів перших та других класів у загальній кількості 1446. Але під час засідання виконкому була озвучена інша кількість.

“Пропонується встановити з 9 вересня до 20 грудня 2024 року безкоштовне харчування для 686 учнів перших класів з розрахунку 35 гривень у день”, — озвучила начальниця управління освіти Ірина Люклян.

Окрім цієї категорії дітей безкоштовні сніданки у закладах освіти будуть отримувати:

Нагадаємо, в минулому навчальному році у Калуші безкоштовно харчували й учнів других класів, а ще раніше — всієї початкової ланки. Втім, через брак освітньої субвенції у громаді недорахувались близько 50 мільйонів гривень на галузь освіти. Відтак, почали шукати шляхи економії.

До теми: Класів буде менше, деякі — об’єднають. У Калуші освітяни напрацювали план

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08