Калуш До сайту

Калушанина судитимуть за систематичне психологічне насильство над тещею

Калуська окружна прокуратура 25 вересня 2024 року направила до суду обвинувальний акт у справі щодо 40-річного жителя Калуського району, якого звинувачують у домашньому насильстві.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську окружну прокуратуру.

За даними слідства, чоловік протягом тривалого часу систематично здійснював психологічне насильство щодо своєї тещі, з якою проживав разом. Він неодноразово ображав її, висловлювався нецензурною лайкою, принижував її честь та гідність, а також погрожував фізичною розправою. Ці дії призвели до погіршення якості життя жінки та завдали шкоди її психологічному здоров’ю.

Чоловік вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, але продовжував свою протиправну поведінку. У серпні цього року він знову вчинив домашнє насильство, що стало підставою для передачі справи до суду. Його дії кваліфіковано за ст. 126-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за систематичне вчинення психологічного або фізичного насильства в сім’ї.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, арешту до шести місяців, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі на строк до двох років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08