Калуш До сайту

Незаконний обмін 10 доларів США у Калуші: був протокол, суд і навіть конфіскація

У Калуші місцева мешканка вчинила незаконний обмін валюти на ринку поблизу вулиці В. Стуса, так званому “п’ятачку”.

Ділиться Інформатор.

Згідно з матеріалами справи, жінка, знаходячись на ринку, відомому серед місцевих жителів як “п’ятачок”, що розташований поблизу вулиці В. Стуса, здійснила незаконний обмін 10 доларів США на гривні, не маючи при цьому необхідної ліцензії. Її дії були зафіксовані в протоколі про адміністративне правопорушення та рапорті про встановлення факту незаконного обміну валют. В ході судового засідання правопорушниця визнала свою провину, зазначивши, що не усвідомлювала серйозності вчиненого правопорушення, і звернулася до суду з проханням не карати її суворо.

Суд, розглянувши матеріали справи та врахувавши, що жінка раніше не притягувалася до адміністративної відповідальності, прийняв рішення про призначення стягнення у вигляді попередження з конфіскацією валютних цінностей. Згідно з рішенням, 10 доларів США, які були предметом правопорушення, підлягали конфіскації.

Окрім цього, суд ухвалив стягнути з правопорушниці 605,60 гривень судового збору на користь Державної судової адміністрації України. Постанова суду має можливість бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом десяти днів з моменту її винесення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08