Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Шість місяців психологічної підтримки для родин загиблих Воїнів на Прикарпатті

УКГЦ Відновлення

Протягом останніх шести місяців на Прикарпатті реалізовувалася програма психологічної підтримки для родин загиблих українських військовослужбовців.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ.

У заході взяли участь 60 жінок з різних регіонів України — матерів та дружин загиблих Героїв. Ретрит проходив у рамках італійсько-українського проєкту “Razom z Ukrainoiu Zavzhdy”, що реалізується Івано-Франківською архієпархією УГКЦ та фінансується Італійською Агенцією з питань Співробітництва в галузі Розвитку (AICS).

Метою програми було психологічне відновлення жінок, які пережили важку втрату. Учасниці навчалися технік самодопомоги в умовах стресу та вчилися знаходити ресурси для підтримки в кризових ситуаціях. Доктор психологічних наук, професорка Лариса Заграй, яка вела заняття, зазначила, що групи формувалися таким чином, щоб жінки відчували себе комфортно під час спілкування.

УКГЦ Відновлення

Заняття проходили не лише в класах, але й у рекреаційній зоні села Татарів, де природа сприяла емоційному відновленню.

Водні процедури та заняття на свіжому повітрі допомагали жінкам працювати над своїм психоемоційним станом“, — додала Заграй.

Багато учасниць знайшли нові хобі, зайнялися фізичною активністю, а також почали волонтерити. Вони зрозуміли важливість підтримки одна одної, адже всі вони пережили спільне горе.

Учасниці ретриту поділилися враженнями: “Цінно, що п. Лариса не лише навчала, але й вивчала наше мислення, допомагаючи знайти опору в собі“, — розповіла Ірина, одна з учасниць програми.

Інша жінка, Тетяна, подякувала організаторам за можливість відпочити душею та пережити втрату разом.

Також Івано-Франківська архієпархія реалізує інші програми підтримки, такі як дитячий літній табір для пільгових категорій, дистрибуцію продуктових наборів та безкоштовні юридичні консультації для вразливих верств населення.

УКГЦ Відновлення УКГЦ Відновлення

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору