Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що ви читали в червні: новини газбуту, ціна на проїзд, запаси солі, вакансії в Калуші та житло для переселенців

Цей червень ми провели разом з вами й намагалися розповідати вам найсвіжіші новини міста. Тому сьогодні хочемо підсумувати і розповісти вам, які ж калуські теми  були для вас найцікавішими. Поїхали!

Протягом 30 днів сайт Інформатора відвідали 18 839 користувачів, загалом нас переглянули — 181 014 разів.

Топ-10 “найгарячіших новин” виглядає ось так:

  1. Уже не газзбуту: як тепер платити за газ прикарпатцям? Раніше всі калушани були клієнтами “Івано-Франківськгаззбуту”, проте цього місяця вони автоматично стали клієнтами “Нафтогазу”. Схема оплати за комуналку змінилася. Як саме — розповіли вам у матеріалі.
  2. У Калуші з’явився вечірній рейс до лікарні. Ще нещодавно останній автобус у місті курсував до 8 вечора. З 20 червня додали ще один рейс, який вирушає о 20:30. Проте лише на маршрут 6К “Карпатська кераміка – Лікарня”.
  3. Робота є: свіжі вакансії у Калуші. Наша постійна рубрика про роботу вам була до смаку. Щотижня Інформатор публікує найсвіжіші вакансії для вас, щоб у кожному гаманці калушанина були грошики. Але чому саме ця добірка вам найбільше сподобалась?
  4. Чи безпечно купатися в Калуші? На жаль, у місті немає жодної рекреаційної зони, в якій можна похлюпатися у водичці. Останні заміри відділу ДУ “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ” показали, що річка Лімниця забруднена і не придатна для купання. Чому?
  5. Калуська влада і перевізники знайшли компроміс — 12 грн за одну поїздку. Вже з 4 липня калушанам доведеться платити саме таку суму, щоб доїхати на роботу. Причина — ріст валюти, дефіцит пального та зростання його ціни.
  6. У Калуші відбудеться захід, присвячений історії міста. Цього місяця відбулось понад 30 різноманітних культурних заходів, проте саме цей привабив вас найбільше. Історик Олег Малярчук розповідав про історію міста, унікальні природні місця та культурний взаємозв’язок Калуша з Європою.
  7. Вивіз сміття на Калущині знову подорожчає? Тепер містяни будуть платити  33,56 грн з людини на місяць, замість 22,71 грн. Причин для подорожчання достатньо: постанова міністерства, збільшення кількості клієнтів та подорожчання обслуговування сміттєвозів.
  8. В Україні знайшлися запаси виробництва “Артемсіль”. Сьогодні це здається жартом, але ще два тижні тому українці панікували і боялися дефіциту солі. Калушани не стали винятком. Полиці, на яких зазвичай стояли “Артемсіль”, пустували протягом 10 днів. На щастя, місцева влада знайшла вихід з ситуації, а саме імпорт солі закордону. Як тільки проблема вирішилась, знайшлась українська сіль.
  9. Проїзд в маршрутках у Калуші може коштувати 20 гривень. Так, так, вам не здалося. У місті дійсно хотіли підняти вартість проїзду до 20 гривень. У той момент, коли маршрутки в Києві по 15 грн… Чому виникла ідея збільшити ціну на 12 грн?
  10. У Калуші переселенці отримають житло. Чомусь ця тема для вас стала тригерною, бо під дописом у фейсбуку було чимало гнівних коментарів та незадоволень. Проте це погляд лише однієї категорії населення. Яке ж саме житло нададуть переселенцям?

Протягом червня Інформатор зробив 5 ексклюзивів:

  1. Репортаж про створення “Хабу 93”. Новий молодіжний простір в Калуші вже майже повністю готовий до відкриття. Проте на початку місяця організатори хабу не мали нічого, окрім приміщення та ідей. Як будувався крутий та сучасний простір, дивіться за посиланням.
  2. Репортаж про арт-студію “Ремесло”. Давно мріяли спробувати себе в малюванні? Або ваша дитина почала розписувати стіни? Це знак долі, що настав час завітати у “Ремесло”. У цій студії навчають і дорослих, і дітей. Кожне заняття надихає жити та творити. Готові перевірити?
  3. Інтерв’ю з діджеєм PROBASS.  Чули пісню “Доброго вечора, ми з України?” Ми дізналися історію створення цього хіта у самого автора. Пропонуємо і вам познайомитися ближче з українським музикантом Артемом Ткаченко.
  4. Інтерв’ю з коміком Васею Харизмою. Смішний, патріотичний та надихаючий —  кожне з цих слів максимально описує українського тіктокера та артиста Васю Харизму. Він розповів нам, чи нормально зараз жартувати про війну та чому сам це робить.
  5. Репортаж із зіркового концерту. У минулу неділю здавалось, що всі місто зібралось на концерт, де жартували та співали відомі українські селебреті. Якщо ви раптом пропустили цю подію, ми закарбували її напам’ять для вас.

Вдячні за те, що ви нас читаєте! Підписуйтесь на наш телеграм, ютуб та інстаграм. Там ще більше цікавого!

 

Нагору