Калуш До сайту

Прощай літо: підсумки першого літа редакції “Інформатор Калуш”

Слідом за підсумками серпня, ми вирішили зробити ще одні, але масштабніші. Цей сезон виявився дуже насиченим — ми побували у різних куточках нашої громади, спілкувалися з цікавими людьми, висвітлювали резонансі теми, транслювали благодійні події та багато іншого. 

Сьогодні Інформатор хоче нагадати найбільш цікаві на думку нашої редакції публікації, над якими працювали протягом останніх трьох місяців.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну внесло свої корективи в життя нашого міста, тому ми підбили підсумки перших  100 днів війни: як змінився Калуш.

Та, як кажуть — важкі часи, це часи можливостей. Мабуть, такою ж думкою керувалася місцева молодь, коли виникла ідея створити креативне місце, де можна буде не тільки відпочити, але й знайти пораду та допомогу. Радіємо, що і місцева влада підтримала чудову ініціативу Вікторії Перейми та інших місцевих активістів.  Створення молодіжного центру “Хаб 93”. Ексклюзивне відео стало наступним захопливим матеріалом нашої команди.

Також дуже радісно, що у Калуші є місця в яких діти можуть хоч на деяких час відгородитися від війни й дорослих проблем. Ну і звісно навчитися малювати, як справжні художники. Це ми про Студія “Ремесло”: творчий простір для калушан | Ексклюзивне відео.

До слова, нам вдалося поспілкуватися з крутими й широковідомими людьми як і з нашого рідного міста, так і гостями. Наприклад, рекомендуємо не оминати увагою ексклюзивне інтерв’ю: Артем PROBASS Ткаченко про війну, трек “Доброго вечора, ми з України” та послання до DakhaBrakha .

Не змогли ми обійти й проблеми нашого рідного міста, тому вирішили зробити Інтерв’ю з Калуським мером Андрієм Найдою | ЕКСКЛЮЗИВ. Там багато цікавого, якщо ви ще не бачили — зараз саме час це виправити.

Калуш за це літо доволі сильно ожив. Як у культурному, так і підприємницькому плані. Наприклад, тому що Переселенці з Києва відкрили кав‘ярню “Леон” у Калуші | Фото.

Не менш цікаво було дізнатися про класну ініціативу “Шлюб за добу” — Кохайте — а про документи подбаємо ми: інтерв’ю з Наталією Паламар.

А потім наша редакція відправилась в експедицію до гір, а якщо точніше, до Нового Мізуня, де розташована екоферма “Дубовий кут”. Багато цікавого ви можете дізнатися з нашого репортажу — Раз вівця, два вівця… Історія унікальної ферми на Прикарпатті | ЕКСКЛЮЗИВ.

Також наша редакція зіткнулася з доволі незручним питанням — Де купити газети в Калуші? Ледь не щодня, в нашу редакцію приходять люди з таким запитом. Ми пошукали газети в Калуші, а от чи знайшли — дивіться в публікації.

А тоді ми вирішили знайти у Калуші магазини для дорослих. Звісно не знайшли. Чому? Зібрали для відповіді тут: Заборонений плід солодкий — чому в Калуші немає сексшопів?

Минулого місяця на Калущину завітала українсько-німецька письменниця Ксенія Фукс з презентацією своєї нової книги. Так з’явилася розмова “12 годин чоловіка”, Донецьк і Берлін: інтерв‘ю з Ксенією Фукс.

А для шанувальників ситкому “Теорія Великого Вибуху” ми вирішили покосплеїти й спеціально до Дня Українського Прапора відзняли жартівливий випуск в стилі Шелдона Купера — “Шоу Веселих Прапорів”.

А до Дня Незалежності України ми підготували ґрунтовне й цікаве інтерв’ю з почесною мешканкою Калуша, засновницею театру “ЛюбАрт” і головою “Союзу Українок” — Любов Липовська про незалежність, комплекс меншовартості і силу українців.

Це перше, й сподіваємось, не останнє літо нашої редакції в Калуші. Дякуємо, що ви з нами.

Остап Микитюк