Калуш До сайту

І ще один тиждень прожито не дарма — тому, що у Калуші

Калушу важко конкурувати з великими містами за кількістю подій. Але їхня якість може залишити безліч обласних центрів позаду. Або ні, але калушани і любі гості нашого міста знають, що місцеві заходи це різноманітність, креатив, затишок і справжнє мистецтво. Те ж стосується і людей, які тут мешкають.

П’ючи останню філіжанку кави цієї неділі, Інформатор вирішив нагадати читачам, які цікавинки стались за останні 7 днів.

Формально “школа” урочисто закрили ще минулої неділі, але ці три дні у міцному колі друзів ніколи не покинуть сердець відвідувачів. А деякі люди і зовсім не хочуть повертатись додому, забувши про навколишній світ і душ. Проте ніхто не дасть збрехати — це був чарівний час, чарівні люди, чарівні вихідні. Якщо говорити по суті, то це був один з найбільших заходів, які влаштовував “Хаб 93”. На ньому вдалось зібрати настільки багато креативних людей, що про це було страшно навіть думати. Але все пройшло саме так, як хотілось, і навіть більше! А ви знаєте, що таке “демократія”?

Якщо раптом ви опинились на останньому місці дебатної гри у неділю та дуже-дуже журитесь, то це не проблема. Хоча може і проблема, якщо смуток нікуди не дівається, не хочеться нічого робити, ви паскудно себе почуваєте і не знаєте, що з цим робити. Тоді є сенс звернутись до психолога, тим більше, що в Калуші вони не тільки є, а ще й активно співпрацюють. Так, “Спільнота психологів Калуша” запустила новий проєкт, що триватиме до кінця року. Не впустіть момент та вхопіть свій шматок ментального здоров’я.

У відреставрованому Мультикультурному центрі відбулась прем’єра — як вистави, так і самого закладу. Багато хто надав перевагу цьому заходу перед бесідами про демократію, воно й не дивно. Річ у тому, що молодіжний театр “ЛюбАрт” презентував вибухову виставу, що зірвала зал оплесків і дахи усім присутнім. Бо глядачі раділи, сміялись від щирого серця і тішились з акторської гри. А хіба треба для щастя більшого? Про сюжет вистави ви можете прочитати у нас, або дочекатись повторного показу — це у Калуші не рідкість.

Асфальт — то не зле. А новий — тим більше. Але як стоятиме питання, коли у нас війна, кошти потрібні, а ремонт робиться, з масштабом? Що на це скаже сумління і совість? Хай там як, а дорога кладеться та послужить на благо калушанам. Та чи справді справа була аж настільки нагальна? Ми поцікавились у калушан, що вони думають. Міський голова також (він що, не калушанин, чи що?).

Що ми знаємо про калушан, крім того, що вони дууууже суспільно відповідальні? Насправді багато чого — калушани багатогранні створіння. От можна взяти і вийти із зони комфорту, прийти на площу Героїв і спитати когось про мистецтво — і у кожного буде своя думка. Ми питали не там, але це не надто принципово, тим більше, що калушани ще й уміють пересуватись. От ми і спитались про фільми. А після того монтували, смачно жуючи попкорн.

А знаєте, що класного в читанні у громадському транспорті? Насправді небагато — всі шумлять, незрозуміло що грає по радіо, суцільний хаос. Але відтепер його буде менше, на що ми сподіваємось. Майте на увазі — якщо водій включив свого “міхаіла круга”, то можете сміло сваритись, бо закон на вашій стороні.

Краща атмосфера для читання книг, ніж в автобусі хіба що затишний балкон, або лавочка у парку жовтневого вечора. Проте у Калуші з парковими ліхтарями щось дивне. Ні, вони красиві, естетичні, гарно сплановані до інтер’єру. Але нам здається, що чогось явно бракує, щось явно не так. Може ви поглянете і напишете нам?

У цій новині чудово все. Еко-активізм, активне дозвілля, робота на свіжому повітрі та суспільно значущий вчинок — ну просто золото. У двох словах — небайдужі калушани висадили дуже навіть немалий натовп рослин. Тож тепер Калуш цвістиме, а ми — тішитимось. Залишилось лиш вистояти до весни, і ми віримо, що зможемо.

Але краще б воно вже не жило. Калушани з цим цілком згодні, але мають власні ідеї щодо побажань хворому карликові. Тож на десерт ми зібрали для вас найсмачніші побажання найшвидшої смерті одній єдиній людині від містян і гостей міста. Впевнені, що їхня реалізація не змусить себе довго чекати.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.