Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що це було? — тижнева підбірка новин Калуша

Минув ще один калуський тиждень у радості і тривозі. Калушани продовжують жити, творити, відчувати. Це скоро не мине.

Сидячи у темряві, бо економить електроенергію, Інформатор вирішив нагадати читачам, які цікавинки стались за останні 7 днів.

Почати хочеться з патріотичного. Минулої п’ятниці українці святкували 80-річчя УПА, але святкування та вітання на тому не закінчились. Відтак троє упівців з Калущини були нагороджені спеціальними медалями. Для нас це велика честь — застати живих свідків нашої славетної боротьби, наших Героїв, які своїми вчинками дають приклад сучасним патріотам України.

Ще одна зворушлива оповідка, але не боїв минулих днів, а двох чудових тварин, що тікали від війни (звісно, що не своїми силами). Плямистий олень та кінь Пржевальського покинули свої небезпечні домівки та оселились поруч з нами — на Прикарпатті. Найближчим часом їм підберуть повноцінну садибу, а поки вони можуть дружньо пограти у футбол на старому полі, що повне природнього харчу. Головне, що удвох.

Порушника спокою та здоров’я трьох осіб, стрільця-калушанина було затримано поліцією. Він обрав вкрай невдалий час для злочинів (як і будь-який), оскільки тепер може очікувати на максимальний термін ув’язнення. А поки цього не сталось, можемо покопатись у свіжих архівах та подіставати голосові повідомлення у “Телеграмі” з описом подій тої вестернівської суботи.

А цю новину зовсім не хочеться коментувати, бо вся справа у візуальному мистецтві та у можливості ним насолоджуватись. А ще це хороший привід пройтись/проїхатись містом та знайти усі ці балкони самотужки. А ті, котрі ми упустили — надіслати нам у direct. Майте на увазі!

Після спільних робіт з Девідом Гілмором та Едом Шираном, до нас підповз ще один реліз від іменитих західних творців в компанії наших хлопців. Цього разу — це гурти “KALUSH” та “The Rasmus”. Останні користувались неабиякою популярністю кількома десятками років раніше, а колишні любителі готики легко згадають їхні тексти. Хоч Інформатору і не дуже сподобалась “нова” пісня, він розуміє значущість цього моменту та безмежно дякує фінським музикантам за їхню підтримку.

А ця новина музична лиш частково, хоч теж може викликати хвилю натхнення і бурхливих емоцій. Занурення у внутрішній світ митця — це вже неабияка честь, але, коли носій цього світу намагається вивернути твій власний, то це однозначно фрагмент справжнього мистецтва. Дозвольте собі відкрити щось нове та ознайомтесь з цими нестандартними роботами.

Чарівні котики Марічка і Юрій поєднали свої серця, нарешті таки — юридично. Це був довгий і складний час, а попереду — роки випробувань. Але все мине, бо що вміє робити українське серце, якщо не любити? Інформатор вітає молодих з їхньою власною перемогою.

Закінчити хочеться чимось патріотичним. А що може бути патріотичніше за потужну пісню, заспівану у колі однодумців? Це і багато чого ще можна подивитись/послухати у трансляції, яку Інформатор дбайливо для вас проводив. Слава Україні!

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору