Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що у Калуші нового за тиждень?

За минулі 7 діб у нашому місті змінилось багато всього. Ну, може не настільки, але деякі свіжі сторінки біографії Калуша запам’ятались.

Інформатор ділиться з вами цими митями.

Революція, яка усіх нас змінила: 9 років тому ми обрали свій Шлях

Тиждень почався зі святкувань однієї з найважливіших подій модерної України — нашої національної революції, з початку якої вже минуло 9 років. Нею ми показали світові, що українці готові боротися з тиранією у будь-якій формі. І наша нинішня війна є продовженням цієї боротьби, що вийшла на новий рівень — виживання національної ідентичності.

 

Майже 14 000 гривень зібрав благодійний концерт духової музики “Боже Україну збережи”

Поки наші хлопці і дівчата захищають Україну, калуські музики творять мистецтво і ним же допомагають ЗСУ творити на фронті справжні чудеса.

 

Останній Шухевич — сьогодні світ втратив Героя України…

Новини цього тижня поповнились і сумною звісткою — помер Юрій Шухевич. Людина, чий спадок приніс невимовні страждання, та яка встояла, попри сліпоту, і яка залишається прикладом для багатьох українців і сьогодні.

 

Де знайти Пункти Незламності в Калуші?

Віялові та аварійні відключення продовжуються, але українці й не думають здаватись! Пункти незламності — це місця, де можна зігрітись, зарядити гаджети та поспілкуватись. Їх помітити не важко, але якщо раптом ви не знали де вони, то запрошуємо дізнатись.

 

“Чим був Голодомор та чим він є зараз?”

Ще один епізод цього тижня, що викликав журбу, це 90-річчя трагічної події в українській історії — Голодомору. Місцеві історики гарно розбираються у темі, тож підготували для калушан і гостей міста тематичну лекцію при свічках.

 

Калушани долучились до акції проти гендерного насильства

До світової акції “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства” долучають і калушани. Свідоме та прогресивне суспільство — ось як можна назвати цих молодих активістів.

 

Швидка допомога: куди дзвонити в разі потреби, щоб додзвонитися?

Тема, яка буде актуальною ще не один тиждень, та якій просто варто бути тут. Бережіть своїх близьких.

 

Божевілля гламуру | Рецензія на фільм “Білявка”

А от хто не беріг своїх людей, так це титани американської кіноіндустрії 1950-х років. Як це було та до чого тут Мерилін Монро — читайте у новій рецензії!

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору