Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Підсумки чергового тижня у Калуші

Ще один тиждень минув, а це значить, що ми ще на крок наблизились до перемоги.

Розповідає Інформатор, позираючи на освітлені сонцем дахи.

То тепер в Калуші вулиця Короля Лева чи Кузьми Скрябіна?

Почати варто з тріумфу демократії, а саме — завершенню кількох із голосувань за нові назви для калуських вулиць. Справа важлива, оскільки відмежування від усього російського та радянського варто здійснити чимдуж. Два голосування завершено, залишилось ще чотири.

 

Небезпечні перехрестя Калуша | Випуск №3

Вулиці декомунізовуються, але менш небезпечними стають не завжди, особливо на перехрестях. Разом з місцевим офіцером ми розповіли, де у Калуші варто бути особливо пильним при перетині вулиць.

 

Арнольд Шварцнегер щедрує разом з KALUSH ORCHESTRA | ПРЕМ’ЄРА “Shchedryi Vechir”

А от зовсім неакуратними на дорогах ми були, граючи у “GTA” в далекому дитинстві. Саме в стилістиці цієї гри вийшов новий кліп гурту “Kalush”, до участі в якому долучився знаменитий представник роботичних меншин.

 

Кабанчики у пошуках трюфелів — біля Ліцею №5 помітили три диких рильця

Якщо роботів у Калуші небагато, то свиней достатньо. Настільки, що деякі з них вирушають на прогулянки по газонах. Це точно не кадри з мультфільму “Принцеса Мононоке”?

 

Калуський художник Володимир Безрукий став героєм фільму “Мистецтво під час війни”

Колись мультиплікатори були справжніми художниками, вимальовуючи кожен кадр вручну. Але й зараз митці не створюють дефіциту у своїй професії. Ба більше, у Калуші художників почесно вітають та пишаються ними. Зокрема Володимир Безрукий взяв участь у зйомках документального фільму про мистецтво на війні.

 

Справа Хемича — сьогодні в суді насвідчили ще на майже 160 тисяч гривень

А от Віталій Хемич теж стає притягувачем об’єктивів. Тільки він знімається не у документалці, а в потенційному туторіалі для майбутніх юристів. Розгляд справи продовжується, і цьому не видно кінця-краю.

 

Калуський колектив народного танцю — “Веселі Гуцулята” підвели підсумки грудня 2022 року

А от кінець чого було видно — так це минулого року. На те він і минулий. У зв’язку з повним обертом Землі навколо Сонця, калуський колектив поділився своїми неперевершеними досягненнями.

 

У Новиці освятили новий Храм ПЦУ Святителя Василія Великого | Репортаж

Не менш важливими досягненнями поділились і калуські церковнослужителі. На Калущині відкрили новий храм та освятили в присутності чималої кількості прихожан і духовенства.

 

Колядники Калущини зібрали понад 200 000 гривень

Продовжуючи релігійну тему, варто згадати про наших колядників, які, зібравшись у вертепи, назбирали солідну суму грошей для захисників України на фронті. Всі ці різдвяні чари відбувались у Сваричеві.

 

Фронтмен гурту “Kalush orchestra” зустрівся з дітьми калуських воїнів

А поки наші бійці стоять на захисті нашого спокою, їхні діти стійко чекають та вірять у перемогу та їхнє повернення додому. Саме з ними зустрівся вокаліст гурту “Kalush”, подарувавши їм миті радості у такі непрості, особливо для дітей, часи.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору