Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Підсумки тижня: що ми читали за останні 7 днів

Здавалося б, у тижні 7 днів, але інколи за цей час може статися просто неймовірна кількість всього. Головне встигати читати. Для зручності ми збираємо для вас щотижня підсумки.

Інформатор підготував найактуальніші новини тижня, що минув.

Вихованець театру “ЛюбАрт” потрапив у шорт-ліст Шевченківської премії 2023

Цієї середи, 18 січня, відбувся другий тур відбору на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року. У списку багато чудових людей, серед яких і наш калушанин. У номінацію “театральне мистецтво” потрапив калушанин, вихованець театру “ЛюбАрт” й актор театру Лесі Українки у Львові — Василь Сидорко.

 

Йорданське водосвяття на Лімниці – 2023

19 січня на головній водній артерії Калуша — ріці Лімниці сьогодні відбулося традиційне Йорданське водосвяття. Як це було — дивіться у відеорепортажі.

 

Водохреща у калуському Соборі Святих Землі Української | ВІДЕО

У соборі сьогодні відправили святкову літургію, опісля освячували воду та вітали один одного зі святом. У процесі освячення води, 19 січня  залунала сирена повітряної тривоги. Ворог вкотре показав усім свої “християнські цінності”.

 

Сніг, дорога і… що робити, щоб не втрапити сьогодні в ДТП

Січень згадав, що він зима. А нам, автомобілістам, прийшов час згадати правила їзди в снігову погоду. Адже безпека — передусім.

 

Олег Псюк особисто привітав калушан з відкриттям нового офісу від blago developer

У вівторок, 17 січня, відбулося святкове відкриття офісу blago developer у місті Калуш. Провідна інвестиційно-девелоперська компанія динамічно розвивається та виходить за межі Івано-Франківська. Нещодавно девелопер презентував відділ продажу у Коломиї. А вже цього тижня жителі Калуша дізналися про відкриття офісу blago і в їхньому місті.

 

“Крила підтримки” показали як проходять розвиткові заняття дошкільнят у калуському безпечному просторі

Безпечний простір “Крила підтримки” для дітей функціонує вже понад 6 місяців. Розповідають про цікаві події та запрошують батьків долучати дітей до занять. Більше деталей у нашій новині.

 

“Без підтримки це б все було неможливим!” — Калуська волонтерка Олена Соловій підбила перші підсумки з 24 лютого

Для когось новий рік починається з 1 січня, для когось в день свого народження, а для нас українців рік, на жаль, тепер бере відлік з 24 лютого. Всі разом за цей час ми багато чого пережили, багато що зрозуміли й переосмислили й врешті багато дізналися… про себе, свою країну, свою міць, лють і найголовніше — об’єднаність і взаємодопомогу. Нещодавно одна з калуських волонтерок, Олена Соловій підбила власні підсумки цього важкого часу, який вона присвятила допомозі нашим неймовірним воїнам.

 

Free Hugs: День обіймів по-калуськи

21 січня світ відзначає доволі незвичне та позитивне свято — День обіймів. Фішкою цього дня в тому, що люди можуть обіймати один одного. І робити це можна не тільки з рідними та друзями, але й випадковими перехожими. Що Інформатор і зробив.

 

Калуські “Пункти незламності”: ПК “Мінерал”

Ми продовжуємо оглядати місця в нашому місті, де калушани можуть зігрітись, підзарядитись та перечекати вимкнення світла. Цього разу ми відвідали один з палаців культури міста.

 

Небезпечні перехрестя Калуша | Випуск №4

Відсутність електроенергії і непрацюючі світлофори змушують автомобілістів і пішоходів згадувати правила дорожнього руху, щоб не створювати аварійних ситуацій.

Інформатор спільно з працівниками Поліцейської станції Калуського районного відділу поліції розібрав і нагадав правила проїзду потенційно небезпечних ділянок.

 

І наостанок приберегли Справа Віталія Хемича: суд продовжує допитувати свідків.

20 січня, відбулося чергове засідання по справі псевдоволонтера Віталія Хемича, який підозрюється у присвоєнні благодійних коштів.

Дякуємо, що залишаєтесь з нами!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору