Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

День театру, Дзвони перемоги і “Пункт Незламності, який зник — що ми читали цього тижня?

Неділя, це не тільки кінець календарного тижня, а й прекрасний час для підсумків. Особливо про наші матеріали, які найбільше вам читалися протягом тижня. 

Ділиться Інформатор.

“Вогонь безсмертя” — у Калуші провели виставу присвячену Олексі Гірнику.

28 березня відбулась прем’єра за однойменною книгою Василя Бабія у постановці народного театру “Легенда”. Інформатор відвідав подію й ділиться враженнями.

“Театр — душа Калуша” | Інтерв’ю з Дмитром Карачуном

Щороку, 27 березня, у світі відзначають Міжнародний день театру. У цей день прийнято вітати не тільки працівників театральної сфери, але і глядачів, це свято мільйонів людей по усій земній кулі. З нагоди свята Інформатор поспілкувався режисером-постановником калуського молодіжного театру “Silentium” Дмитром Карачуном

“Писанковий калейдоскоп” у Калуші | Як це було?

Напередодні Великодніх свят працівники Централізованої бібліотечної системи міста Калуш провели з дітьми відкритий майстер-клас на площі Героїв.

У Івано-Франківську нагородили полеглих героїв Калущини

Родинам загиблих Героїв вручили нагороди, якими удостоїли полеглих бійців за подвиг перед Батьківщина.

“Все ж таки згорнули” — у якому стані Пункти Незламності в Калуші?

Нещодавно голова ОВА повідомляла, що на території Прикарпаття залишать три мобільні пункти: в Івано-Франківську, Калуші, Коломиї. Решту згорнуть, а ті, що створені на базі адмінбудівель функціонуватимуть й надалі, проте наразі помічаємо зміну планів. У Калуші на вулиці Пушкіна “Пункт Незламності” розібрався.

У Пійлі встановили цифровий пам’ятник полеглому Герою

Олегу Перегуді встановили інтерактивну меморіальну дошку у Пійлівському ліцеї, де він навчався. На відкриті дошки були присутні жителі села, учні ліцею та представники районної та селищної ради.

Розгляд питання щодо будівництва міні-ГЕС у Вигоді перенесли | Чому?

30 березня відбулась чергова сесія Вигодської селищної ради на якій депутати підтримали пропозицію зняти з порядку денного вирішення даного питання.

“Наш ворог все той же і він не змінився” — У Калуському музеї стартуватиме виставка унікального художника Петра Савчина | АНОНС

Петро Савчин — почесний громадянин Калуша з 2008 року. Все життя носив у душі багато болю, адже став свідком найстрашніших подій XX століття — голодомору, війни, репресій, радянських таборів… Усе це він вклав у свої роботи, які незабаром можна буде наживо побачити у Калуському музеї. Інформатор запрошує відвідати відкриття виставки вже 5 квітня о 15:00 у Краєзнавчий музей.

Неон, нативка і Шухевич — з чого почалась історія української реклами

Сьогодні важко собі уявити світ без реклами. Вона повсюди — в наших мобільних телефонах, на сайтах, які ми відвідуємо, на стовпах по місту, на вивісках і навіть у магазинах. Щодня й тисячі разів вона кричить нам “зверни на мене увагу”, “купи”, “продай”, “прийди” ітд. Проте, всі ми розуміємо, що так було не завжди.  Тож Інформатор вирішив покопатися в історії реклами й розповісти вам найцікавіше.

“Чути дзвін, знаємо де він” — чому “Дзвони Перемоги” стали проблемою для калушан?

Днями до нашої редакції звернулась мешканка одного з житлових будинків на Площі Героїв, яка побажала залишитись анонімною, з проханням дізнатися, чи не планує міська влада перенести “Дзвони Перемоги” у більш спокійніше місце, де вони не будуть спричиняти незручності містянам. Виявилось, це питання турбує не тільки її.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору