Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пам’ять про Героїв, незавершені суди й Молодіжна рада у Калуші — що ми чатали на цьому тижні найбільше?

Цього тижня журналістам нашої редакції довелося і багато побігати, й поїздити. Як виявилось — не даремно, оскільки ті новини, які ми генерували протягом тижня, вас захопили. Статистика говорить сама за себе.

Інформатор ділиться найчитанішими новинами тижня, що минув.

“Ціна нашого спокою” | Алея Слави Калуського міського кладовища

Повітряні тривоги все менше турбують повітряний простір Прикарпаття, але війна не закінчилась. Наш спокій це результат жертви воїнів, котрі стоять на передовій. Даний фоторепортаж ми підготували для того, щоб пригадати людям про наші щоденні найвагоміші втрати та зафіксувати цей момент в історії.

В Калуші відкриють Алею Героїв

У сквері нафтохіміків біля торгового центру “Прометей” встановили банери зі світлинами та інформацією про загиблих Захисників України з Калущини. Як це було — в матеріалі.

На Тернопільщині затягують суд над винуватцем ДТП у якому загинуло двоє калушан | Із зали суду

Схоже, що з судочинством в Україні в період воєнного стану великі проблеми. Ось уже вдруге протягом одного тижня скасовуються резонансні судові засідання. Цього разу в слід за справою Віталія Хемича, потерпає справа щодо загибелі в жахливій ДТП на Тернопільщині юних калушан Марти Романівни Гриців та Пупко Василя Михайловича, яка сталася ще в серпні минулого року.

Як зустріли Великдень у храмах Калуша | ФОТО

Сьогодні Провідна неділя. А це означає, що від Великодня минув цілий тиждень. Коли як не сьогодні згадати як Калуш святкував воскресіння Господнє.

Навпроти Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка горить квартира 

17 квітня день для мешканців будинку в районі Проспекту почався досить тривожно. На вулиці Біласа і Данилишина, 14 приблизно о 12:20 у другому під’їзді загорілася квартира. Як усе завершилось — розповіли у новині.

“- Ківсяки атакують! – Уже ні…” — як вирішилось питання нашесті багатоніжок на Хмельницького, 33?

Днями калуський фейсбук сколихнув допис мешканців багатоквартирного будинку на вулиці Богдана Хмельницького. У кількох під’їздах були помічені цілі кубла тропічних багатоніжок. Декого це злякало, в когось викликало огиду, а для когось стало черговою причиною вказати й на інші істотні проблеми нашого міста. Що ж там з багатоніжками, спитаєте ви? Розповідає Інформатор.

“Наша пісня гарна й нова” — і знову скасований суд над Хемичем

Одіозній справі псевдоволонтера Віталія Хемича, вже без кількох місяців рік. Фактично всі матеріали по справі досліджені судом. І ще в минулому місяці справа мала всі шанси зрушити з “мертвої точки”. Але… знову знайшлась причина скасувати засідання.

На Майдані Шептицького пофарбували лавки – що з ними не так?

Облагородження міста, це звісно хороша справа. До того ж багато елементів у Калуші потребують оновлення. І ми всі це розуміємо. Проте інколи робота виглядає незакінченою. Як з лавками навпроти “Сільпо”.

У Калуші утворилась Молодіжна рада | Що про це відомо?

У Концертному залі, 20 квітня, відбулись установчі збори для визначення складу Молодіжної ради та перше засідання на котрому обрали голову, заступника та секретаря.

Хто з’їв півтори метра дороги на Коновальця? | Розслідування

Вже не перший день у мережі шириться невдоволення роботою комунальних служб стосовно вулиці Коновальця, а саме 150-метрово відрізку де розташовані приватні будинки. Почалося усе з посту місцевої мешканки Олі Дроздик за 20 квітня.  Розслідував Інформатор.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору