Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Кавуни, тендери і Лімниця” — підсумки ще одного літнього тижня

Минув ще один тиждень другого місяця літа. Як завжди — насичено. Традиційно в останній день тижня підбиваємо підсумки останніх семи днів. Що вам найбільше читалося —   

зафіксував Інформатор.

“Літо, спека, ріка” — де відпочити у Калуші? | Добірка затишних місць

Коли температура повітря сягає поза +30°, то людському організму різко потрібна вода. І чим її більше, тим краще. Тому ми проїхалися потенційними місцями відпочинку на Лімниці, щоб подивитися, яка там ситуація. Що з того вийшло?

Розкаже й покаже Інформатор.

Калуш: 90-ті й сьогодні — ретроспектива у фото

В когось ці фото можуть викликати ностальгію за минулими часами, в когось шок, що таке колись справді було, а в когось обурення, злість і репліки на кшталт — “розвалили/знищили місто”. Однак, якщо розібратися, то все-таки зміни — не так вже й погано. Сьогодні ми натрапили на унікальні фото рідного міста у спільноті Калуш. 1990-ті і дальше, а тоді вирішили пройтися кількома локаціями й порівняти їх.

Понад 11,5 мільйонів гривень в Калуші виділили на бордюри

Останні кілька днів тема тендерних закупівель представників місцевого самоврядування в центрі уваги суспільства. Космічні суми виділяються на благоустрій міст, що є цілком нормальним рішенням, але чи варте воно того, під час війни?

Де і за скільки купити кавуни у Калуші?

Помалу підходить сезон дозрівання одного з культових фруктів кожного літа — кавуна. Тому Інформатор промоніторив ціни у торгових точках міста.

«За» чи «проти»: як у Калуші ставляться до гетеросексуалів?

Продовжуючи серії матеріалів про толерантність, Інформатор вирішив вийти в місто й перевірити обізнаність мешканців нашого міста в деяких питаннях. Так от, головним питанням було “Як ви ставитесь до гетеросексуалів?”. Що з цього вийшло — дивіться в опитуванні.

Калуш в липні | ФОТОРЕПОРТАЖ

Уже половина літа минула і для кожного з нас воно запам’ятається по-своєму.

Інформатор зафіксував кілька миттєвостей липня.

“Великий брат слідкує за тобою” — у Калуші планують встановити камери спостереження на 611 тисяч гривень

Продовжуємо моніторити ситуацію з закупівлями в Калуші. Сьогодні нашу увагу привернув ще один новий тендер, який з’явився кілька днів тому, 20 липня, на понад півмільйона гривень.

Рада планує звільнити від призову ще одну категорію чоловіків | ХТО ОТРИМАЄ ВІДСТРОЧКУ?

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, що має на меті розширити перелік осіб, які звільняються від військової мобілізації.

“…все невідоме лякає” — Інтерв’ю #2 з представницею ЛГБТ

Продовжуємо занурюватись в тему усвідомлення своєї сексуальної орієнтації та її сприйняття у практично гетеросексуальному суспільстві.  Минулого тижня ми започаткували серію матеріалів на ЛГБТ тематику. Днями ми анонімно поспілкувалися зі ще однією представницею ЛГБТ-спільноти, щоб почути її історію.

“А воно змиється, чи це назавжди?”| Опитування калушан в День татуювання

Тату-культура в Україні станом на сьогодні вже пережила кілька злетів та падінь. Для більшості молодих людей татуювання стали не проявом бунту, як колись, а радше, символічним продовженням особистості. Проте, зараз у деяких прошарках суспільства досі побутує стигма навколо татуювання, типу “ніхто не візьме на роботу”, “так тільки зеки роблять”, “а як це виглядатиме в старості”. Тим не менш, світ змінюється і тепер складно здивувати когось натільним малюнком. Інформатор “виміряв градус” в Калуші.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору